Έσβησες κατα λάθος φωτογραφίες απο το κινητό; Ανάκτηση δεδομένων απο κινητό! | Ανάκτηση Δεδομένων - Data RecoveryΑσφαλής Διαγραφή Αρχείων - Data Destruction - Safe Data Delete

Έσβησες κατα λάθος φωτογραφίες απο το κινητό; Ανάκτηση δεδομένων απο κινητό!

Σας έτυχε ποτέ να διαγράψετε κατα λάθος μια εικόνα ή ένα βίντεο απο το κινητό σας τηλέφωνο, το οποίο διαπιστώσατε οτι το χρειάζεστε; Μήπως έτυχε σε κάποιον φίλο ή γνωστό σας να κάνει κατα λάθος διαγραφή στις φωτογραφίες απο το iPhone του; 

Μια τέτοια κατάσταση είναι πολύ δυσσάρεστη και πολλές φορές στις φωτογραφίες που διαγράφονται υπάρχουν στοιχεία τα οποία είναι ανεκτίμητης αξίας, όπως μια φωτογραφία ενός ανθρώπου που πλέον δεν είναι εν ζωή, ή για παράδειγμα επαγγελματικές φωτογραφίες απο κάποια έκθεση στην οποία συμμετείχατε ή κάποια στοιχεία που είχατε φωτογραφίσει για να κάνετε μια δουλειά. Οικογενειακές φωτογραφίες ετών ή και αποδεικτικά στοιχεία που δεν θα ξαναβρείτε.

Σε κάθε περίπτωση καθημερινά χρησιμοποιούμε το κινητό μας τηλέφωνο ώς φωτογραφική μηχανή και υπάρχουν πολλές αποθηκευμένες φωτογραφίες.

Τι γίνεται λοιπόν όταν έρχεται η απώλεια;

Κατ' αρχήν θα πρέπει να μην κάνουμε σπασμωδικές και επιπόλαιες κινήσεις. Δηλαδή δεν "παίζουμε" με την συσκευή και δεν πειραματιζόμαστε δίνοντας τη σε φίλο ή γνωστό που ίσως να γνωρίζει και μπορεί να πειραματιστεί αυτός. Σίγουρα μπορούμε να ρωτήσουμε διάφορες γνώμες και να συμβουλευτούμε γνωστούς και φίλους, όμως μην ξεχνάτε οτι αν τελικά κάτι οδηγήσει σε μόνιμη απώλεια, δεν θα έχει ευθύνη κάποιος τρίτος. Η ευθύνη των επεμβάσεων βαραίνει εσάς.

Πριν λοιπόν πράξουμε, καλό είναι να ζητήσουμε συστάσεις και να συμβουλευτούμε τους ειδικούς. Η εταιρία TicTac Data Recovery έχει μια ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με όλους τους ανθρώπους που έχουν χάσει δεδομένα. Οπότε ένας εξειδικευμένος μηχανικός μας, θα συνομιλήσει μαζί σας για να σας ενημερώσει αν υπάρχουν ελπίδες να γίνει ανάκτηση φωτογραφιών απο την συσκευή σας. Υπάρχουν συσκευές που έχουμε ανακτήσει με επιτυχία και υπάρχουν και συσκευές που χρειάζεται έρευνα για να επαναφέρουμε τα δεδομένα.

Οι πρώτες ενέργειες: 

  • Κλείστε το κινητό σας τηλέφωνο και μην το ξανανοίξετε αν δεν το δεί κάποιος "ειδικός στην ανάκτηση δεδομένων απο κινητά τηλέφωνα". Η ειδικότητα αυτή δεν βρίσκεται σε ένα τοπικό κατάστημα κινητής τηλεφωνίας ούτε κατάστημα πώλησης εξοπλισμού πληροφορικής. Ένας τέτοιος ειδικός, μπορεί να βρεθεί συνήθως σε εταιρία ανάκτησης δεδομένων
  • Μην αποπειραθείτε να εγκαταστήσετε άλλα προγράμματα η να τραβήξετε άλλες φωτογραφίες με το κινητό σας. Όλα αυτά επιβαρύνουν την κατάσταση.
  • Βρείτε μια προσωρινή συσκευή για να μπορέσετε να έχετε τηλέφωνο όσο το κινητό σας θα βρίσκεται στη διαδικασία διάγνωσης.

Τι γίνεται με τα προσωπικά δεδομένα που βρίσκονται στο κινητό μου τηλέφωνο;

Για τη διασφάλιση των προσωπικών σας δεδομένων είναι καλό να ζητήσετε απο την εταιρία ανάκτησης δεδομένων να σας πεί αν έχει το πρότυπο ISO27001 το οποίο σας διασφαλίζει οτι στην εταιρία ανάκτησης δεδομένων θα υπάρχουν ορισμένες διαδικασίες. Μια σοβαρή εταιρία ανάκτησης δεδομένων αντιμετωπίζει καθημερινά τέτοια περιστατικά με αποτέλεσμα να έχει αναπτύξει διαδικασίες για την προστασία των δεδομένων σας.

Μιχάλης Μίγγος
Μηχανικός Ανάκτησης Δεδομένων
TicTac Data Recovery

by tags / 0 Comments

Share

Comments