Γιατί δεν πρέπει να ανοίγετε το καπάκι ενός σκληρού δίσκου ; | Ανάκτηση Δεδομένων - Data RecoveryΑσφαλής Διαγραφή Αρχείων - Data Destruction - Safe Data Delete

Γιατί δεν πρέπει να ανοίγετε το καπάκι ενός σκληρού δίσκου ;

Οι σκληροί δίσκοι δεν είναι αεροστεγώς κλεισμένοι. Παρ' όλα αυτά τα platters και οι κεφαλές (επιφάνειες με δεδομένα του δίσκου) βρίσκονται σε ένα ασφαλές περιβάλλον μέσα στο δίσκο, μέσα στο οποίο δεν περνάνε σωματίδια σκόνης.

Η οποιαδήποτε αλλαγή κατάστασης του δίσκου αλλά και η έκθεση του σε σκόνη είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη και μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη απώλεια των δεδομένων. Η απόσταση της κεφαλής απο τα platters του δίσκου είναι συχνά τόσο μικρή, που ένα σωματίδιο σκόνης ενδιάμεσα τους, μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφικές συνέπειες.

Στους σκληρούς δίσκους ακόμα και η πίεση στις βίδες παίζει ρόλο σε κάποια μοντέλα, για το λόγο αυτό δεν πρέπει ποτέ να ανοίγουμε το καπάκι του σκληρού δίσκου για να εξετάσουμε τι γίνεται στοε εσωτερικό του. Ούτως ή άλλως το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να χειροτερέψουμε τα πράγματα αν δεν διαθέτουμε την απαραίτητη τεχνογνωσία για την ανάκητηση των δεδομένων.

Δείτε το παρακάτω βίντεο απο την εταιρία Gillware, που αποδεικνύει οτι ένας δίσκος με ένα απλό άνοιγμα και κλείσμο (στο επάνω καπάκι του) μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί.

 

by tags / 0 Comments

Share

Comments