Πρωτοποριακή ανάκτηση δεδομένων απο απο SSD δίσκο OCZ Agility 3 | Ανάκτηση Δεδομένων - Data RecoveryΑσφαλής Διαγραφή Αρχείων - Data Destruction - Safe Data Delete

Πρωτοποριακή ανάκτηση δεδομένων απο απο SSD δίσκο OCZ Agility 3

Την προηγούμενη εβδομάδα παραλάβαμε μια υπόθεση σε express mode. Παραλάβαμε έναν σκληρό δίσκο SSD: OCZ Agility 3 (agt3-25sat3-120g) 128GB ο οποίος περιείχε το κομμάτι της μισθοδοσίας σε λογιστήριο μιας μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας. Ο δίσκος δεν αναγνωριζόταν απο το BIOS ενώ στο ειδικό διαγνωστικό μας εργαλείο διαπιστώσαμε οτι δεν υπήρχε επικοινωνία και κάθε προσπάθεια αποστολής εντολής ανάγνωσης, έβαζε τον δίσκο σε μια κατάσταση ατελούς βρόγχου.

Express mode στο εργαστήριο μας, σημαίνει οτι ανατίθενται στην υπόθεση δύο μηχανικοί ενώ ένας απο αυτούς είναι ο τεχνικός διευθυντής του τμήματος, οι οποίοι επιβλέπουν και εργάζονται στην υπόθεση ανελλειπώς (συμπεριλαμβανομένου όλου τους 24ώρου συμπεριλαμβανομένου και Σαββατοκύριακου. Το express mode κοστίζει μόνο η διάγνωση 300€ ενώ η τιμή της τελικής ανάκτησης πολλαπλασιάζεται καθώς εμπλέκει αρκετές βάρδιες των τεχνικών μας.

Δυστυχώς τα πράγματα εξ' αρχής δεν φάνηκαν θετικά καθώς το συγκεκριμένο μοντέλο έχει χαρακτηριστεί ώς "μη ανακτήσιμο" απο τα υποστηρικτικά εργαλεία ανάκτησης που διαθέτουμε, ενώ κανένα εργαστήριο του εξωτερικού δεν μας έδωσε θετικό αποτέλεσμα ώς το προς αν η υπόθεση αυτή θα μπορούσε να είχε λύση.

Παρ' όλα αυτά για 7 ημέρες οι μηχανικοί μας μελέτησαν ενδελεχώς την αρχιτεκτονική του συγκεκριμένου μοντέλου και κατάφεραν να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους. 

Τα δεδομένα ανακτήθηκαν πλήρως. Δόθηκε πρόσβαση μέσω Teamviewer στον πελάτη ούτως ώστε να στήσει SQL Server και να δοκιμάσει να στήσει το πρόγραμμα εξ'αρχής μεταφέροντας την βάση των ανακτημένων δεδομένων. Αφού επιβεβαιώθηκε η λειτουργία των αρχείων απο τον μηχανογράφο εξ' αποστάσεως, τα κρίσιμα αρχεία στάλθηκαν στον πελάτη ηλεκτρονικά ενώ το image ολόκληρου του δίσκου στάλθηκε μέσω courrier μετά απο 2 ημέρες.

--> Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για την Ανάκτηση δεδομένων απο SSD δίσκο

by tags / 0 Comments

Share