Πώς μπορώ να προστατεύσω προσωπικές φωτογραφίες μου απο πιθανή κλοπή | Ανάκτηση Δεδομένων - Data RecoveryΑσφαλής Διαγραφή Αρχείων - Data Destruction - Safe Data Delete

Πώς μπορώ να προστατεύσω προσωπικές φωτογραφίες μου απο πιθανή κλοπή

Έντονες συζητήσεις εδώ και λίγες ώρες στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς έγινε διαρροή γυμνών φωτογραφιών απο διάφορες διάσημες όπως η Kate Upton, η Jennifer Lawrence, η Avril Lavigne, η Kim Kardashian και άλλες.) Ο hacker που τις δημοσίευσε στο 4chan είχε προαναγγείλει ότι έχει στα χέρια του το υλικό και τήρησε την υπόσχεση του ότι θα ξεκινήσει τη δημοσίευση του την Κυριακή. Μόλις άρχισαν οι πρώτες δημοσιεύσεις, ξεκίνησε αναπόφευκτα μια τεράστια κουβέντα από τους χρήστες των 4chan και Reddit που αναφέρουν ότι οι φωτογραφίες εκλάπησαν από τους προσωπικούς λογαριασμούς των εν λόγω celebrities στην υπηρεσία iCloud, ωστόσο, δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση για κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής.Από την πλευρά των θυμάτων, οι εκπρόσωποι της Jennifer Lawrence επιβεβαίωσαν ότι οι φωτογραφίες είναι αληθινές και απειλούν με αγωγές οποιονδήποτε τις δημοσιεύσει, ενώ η Mary Winstead απάντησε μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter ότι είναι καταπάτηση πολύ προσωπικών στιγμών.Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες ώρες από την δημοσίευση των φωτογραφιών και αν επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για κενό ασφαλείας στο iCloud ή σε άλλη υπηρεσία cloud, τότε θα έχουμε σοβαρές εξελίξεις.

Πηγή: http://mashable.com/2014/08/31/celebrity-nude-photo-hack/?utm_campaign=Mash-Prod-RSS-Feedburner-All-Partial&utm_cid=Mash-Prod-RSS-Feedburner-All-Partial&utm_medium=feed&utm_source=feedly&utm_reader=feedly

Πώς έγινε η διαρροή;

Η διαρροή των φωτογραφιών μπορεί να γίνει μεταξύ άλλων με τους παρακάτω τρόπους:

  1. Κωδικοί ασφαλείας οι οποίοι δεν παρέχουν ασφάλεια. Πάρα πολύς κόσμος για να μην παιδεύεται κατα την εισαγωγή των κωδικών, επιλέγει εύκολους, μικρούς και ανασφαλείς κωδικούς ασφαλείας, μάλλιστα τους χρησιμοποιεί σε πολλές υπηρεσίες. Υπάρχουν εργαλεία τα οποία χρησιμοποιούν κακόβουλοι και μπορούν να "μαντέψουν" τους εύκολους κωδικούς σας.
  2. Στοχοποιημένη Επίθεση. Με την αποστολή ενός email, ή με ένα usb stick μπορεί κάποιος να μας στείλει ένα αρχείο το οποίο περιέχει ένα trojan horse (δούρειο ίππο). Πρόγραμμα δηλαδή που κατα την εκτέλεση του μπορεί να ξεκινήσει να καταγράφει και να στέλνει στον κακόβουλο χρήστη, υλικό απο τον υπολογιστή μας.
  3. Δημόσια WiFi. Προσοχή όταν χρησιμοποιούμε δημόσια WiFi χωρίς ασφάλεια, υπάρχουν τρόποι για να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση στον υπολογιστή μας μέσω αυτών.
  4. Κενά ασφαλείας σε υπηρεσίες που χρησιμοποιούμε (όπως το icloud) τα οποία προσπαθούν συνεχώς να "κλείσουν" οι προγραμματιστές αλλά δεν είναι εύκολο να τα προβλέψουν όλα.

Πώς μπορώ να προστατευτώ απο μια διαρροή προσωπικών φωτογραφιών;

1. Οι φωτογραφίες που περιέχουν ευαίσθητο περιεχόμενο καλό ειναι να μην εγκαταλείπουν το χώρο σας και να μην βρίσκονται σε συσκευές που συγχρονίζονται με το Cloud. Σκεφτείτε διπλά στο που θα αποθηκεύσετε τέτοιες φωτογραφίες.

2. Αν αποφασίσετε να τις αποθηκεύσετε βάλτε τις σε ένα ZIP αρχείο κλειδωμένο με password ούτως ώστε μόνο εσείς να έχετε πρόσβαση.

3. Πάντα καντε ανανέωση στα Antivirus/Antispyware προγράμματα σας

4. Κρατάτε πάντα backup των αρχείων σας

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το backup και τα αρχεία μπορείτε να εγγραφτείτε στο Newsletter μας.
 

---

Μιχάλης Μίγγος
Μηχανικός Ανάκτησης Δεδομένων & Αναλυτης Ψηφιακών Πειστηρίων
Data Recovery & Computer Forensics Deparment
TicTac Data Recovery

by tags / 0 Comments

Share

Comments