Ανακύκλωση Σκληρών Δίσκων & Ανακύκλωση usb | Ανάκτηση Δεδομένων - Data RecoveryΑσφαλής Διαγραφή Αρχείων - Data Destruction - Safe Data Delete

Ανακύκλωση Σκληρών Δίσκων & Ανακύκλωση usb

Ανακύκλωση σκληρών δίσκων - Anakiklosi skliron diskon

Θέλετε να απαλλαγείτε από:

 • Κάποιο χαλασμένο σκληρό δίσκο;
 • Laptop, που δεν επιδέχεται επιδιόρθωση βλάβης;
 • Παρωχημένο ηλεκτρονικό υπολογιστή ή άλλη ηλεκτρονική συσκευή;

Η Tic Tac Laboratories σας δίνει τη δυνατότητα να ανακυκλώσετε ή να πουλήσετε για ανταλλακτικά το παλιό σας ή κατεστραμμένο σκληρό δίσκο ή το usb σας, αποκτώντας ταυτόχρονα οικολογική συνείδηση και λαμβάνοντας μια ελάχιστη αποζημίωση για τα υλικά που ανακυκλώνετε ανάλογα με την κατάσταση τους.

Αγοράζουμε : Σκληρούς δίσκους, USB Sticks και κάρτες μνήμης σε οποιαδήποτε κατάσταση

 • Η εταιρία TicTac Laboratories  συνήθως πληρώνει απο 0,5€ - 7€ για κάθε αποθηκευτικό μέσον που ανακυκλώνετε (η τιμή καθορίζεται απο το μοντέλο και την κατάσταση του δίσκου, κατόπιν ελέγχου απο τεχνικό)
 • Αν διαθέτετε πάνω απο 15 δίσκους μπορούμε να παραλάβουμε δωρεάν απο το χώρο σας, για μικρότερες ποσότητες πρέπει να τα στείλετε με δικά σας έξοδα στο εργαστήριο μας.
 • Το παλαιό σας αποθηκευτικό μέσον, μετατρέπεται σε εξαρτήματα προς επανάχρηση ενώ τα μέρη που περιέχουν δεδομένα (platters δίσκων και nand chips απο USB/κάρτες μνήμης) καταστρέφονται .
 • Εάν διαθέτετε κατάστημα πληροφορικής, επικοινωνήστε μαζί μας για να εξετάσουμε τι μπορούμε να αγοράσουμε απο το stock σας.
 • Αν ο σκληρός σας δίσκος είναι νέας τεχνολογίας (άνω των 100GB) , δεν μας πειράζει αν ειναι και χαλασμένος
 • Η διαδικασία ελέγχου και αποτίμησης των μέσων μπορεί να πάρει απο 1 εβδομάδα έως και 45 ημέρες καθώς δεν ειναι το βασικό αντικείμενο της εταιρίας μας και γίνεται με χαμηλή προτεραιότητα. Μόλις ολοκληρώνεται ο έλεγχος και η αποτίμηση, ενημερώνεται ο συνεργάτης και εάν συμφωνεί, γίνεται κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό του. Εάν δεν συμφωνεί με την αποτίμηση μπορεί να περάσει απο την έδρα μας να παραλάβει τα αποθηκευτικά μέσα ή να του αποσταλούν με δική του χρέωση

Τι επηρεάζει την τιμή που θα αγοράσουμε το δίσκο σας ;

Ο κάθε δίσκος αποτελείται απο κάποια κρίσιμα για εμάς εξαρτήματα που δεν έχουν να κάνουν με τα δεδομένα και αυτά ειναι :

 • Την ηλεκτρονική πλακέτα
 • Τις κεφαλές
 • πλακέτα και εξαρτήματα απο το usb στικάκι

Ανάλογα με την κατάστασαση των παραπάνω εξαρτημάτων δίδεται και η προσφορά μας.

Ενδεικτικές τιμές:

 • Έναν χαλασμένο σκληρό δίσκο έως 750GB  θα τον αγοράσουμε 0,5€
 • Ένα χαλασμένο ή ελαττωματικό σκληρό δίσκο 1TB - 2TB θα τον αγοράσουμε 1-2€
 • Ένα χαλασμένο ή ελαττωματικό σκληρό δίσκο 2TB+ θα τον αγοράσουμε 3€
 • Ένα σκληρό δίσκο λειτουργικό 320GB - 500GB θα τον αγοράσουμε 2,5€
 • Ένα σκληρό δίσκο λειτουργικό 1TB-2ΤΒ θα τον αγοράσουμε 8€
 • Ένα σκληρό δίσκο λειτουργικό 3TB θα τον αγοράσουμε 14€

* Προσοχή! Γνωρίζουμε οτι για λειτουργικούς δίσκους οι τιμές δεν είναι ικανοποιητικές για τον πωλητή και ιδιαίτερα κάτω του κόστους, όμως στην εταιρία μας δεν εμπορευόμαστε σκληρούς δίσκους, αλλά τους χρησιμοποιούμε για ανταλλακτικά, επομένως επικοινωνείτε μαζί μας μόνο εφ' όσον σας ενδιαφέρει η άμεση πώληση των δίσκων έναντι κατάθεσης σε τράπεζα (κατόπιν ελέγχου).

Ποιά είναι η διαδικασία ;

 1. Μπορείτε να μας φέρετε στην έδρα μας τους σκληρούς σας δίσκους ή αν πρόκειται για πάνω απο 5 δίσκους μπορείτε να ζητήσετε να σας στείλουμε δωρεάν courier για να τους παραλάβει
 2. Θα πρέπει να έχετε και ένα χαρτί στο οποίο να αναγράφετε τα στοιχεία σας και αριθμό λογαριασμού για να κάνουμε την κατάθεση.
 3. Μόλις αξιολογηθούν οι δίσκοι (συνήθως εντός10 ημερών) θα σας τηλεφωνήσουμε για την προσφορά μας και θα σας κάνουμε κατάθεση στο λογαριασμό σας το ανάλογο ποσό.
 4. Αν δεν συμφωνήσετε με την προσφορά μας, μπορείτε να παραλάβετε απο την έδρα μας τους δίσκους.

Γιατι κάνουμε ανακύκλωση σκληρών δίσκων ;

Επίσημη εταιρία ανακύκλωσης και Refursbish της MicrosoftΗ εταιρεία εγγυάται ότι αυτό που σήμερα δε χρειάζεστε, δεν θα αποτελεί απειλή για την ανθρώπινη υγεία και ασφάλεια στο μέλλον.

Αν και για πολλά χρόνια οι ανεπτυγμένες χώρες εξήγαγαν ανέξοδα τα ηλεκτρονικά τους απόβλητα σε χώρες με χαμηλά περιβαλλοντικά πρότυπα, ωστόσο, αρκετά κράτη έχουν θεσπίσει νομοθεσία για την ανακύκλωση ηλεκτρονικών υπολογιστών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Λόγω της ταχύτατης τεχνολογικής εξέλιξης στον τομέα των υπολογιστικών συτημάτων, δημιουργείται μεγάλο πλεόνασμα παλιών υπολογιστών και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί τόνοι ηλεκτρονικών αποβλήτων, που πολλές φορές τοποθετούνται σε χώρους υγειονομικής ταφής και αποτέφρωσης, χωρίς να ανακυκλώνονται.

Κάτι τέτοιο μπορεί να αποβεί μοιραίο στο μέλλον για τον άνθρωπο, δεδομένου ότι τοξικές ουσίες, ραδιενεργά ισότοπα, διοξίνες,πυρίτιο, σίδηρος, πολυχλωριωμένα διφαινύλια (PCB), κάδμιο, χρώμιο, υδράργυρος και μια μεγάλη ποικιλία πλαστικών, που εμπεριέχονται στα μη ανακυκλούμενα υλικά ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, μολύνουν την ατμόσφαιρα, το έδαφος και τα υπόγεια ύδατα.

Γνωρίζατε ότι μια τυπική οθόνη υπολογιστή περιέχει 6% μόλυβδο ή ότι οι πλακέτες κυκλωμάτων περιέχουν σημαντικές ποσότητες μόλυβδου και κασσίτερου;

Επομένως, η ανάγκη για ανκύκλωση παλιών  σας ηλεκτρονικών συσκευών είναι επιτακτική και μπορεί να περιλαμβάνει την ολοκληρωτική ανακύκλωση του σκληρού σας δίσκου ή την επαναχρησιμοποίηση των χρήσιμων υλικών και την ανακύκλωση των κατεστραμμένων. Είναι ένας εύκολος τρόπος:

 • Ν’ αποφύγετε περαιτέρω μόλυνση του περιβάλλοντος
 • Να δημιουργηθούν νέοι υπολογιστές χαμηλότερου κόστους από τα διασωθέντα μέρη, που μπορεί να προωθηθούν σε άπορους ή σε αναπτυσσόμενες χώρες.
 • Να φανούν χρήσιμα τα υλικά, όπως ο χαλκός ή ο χρυσός, που αποκομίζονται κατά την καταστροφή του ηλεκτρονικού υλικού.

Η Tic Tac Laboratories αναλαμβάνει την ανακύκλωση του σκληρού σας δίσκου ή του υπολογιστή σας, λειτουργώντας με αξιοπιστία και ενημερώνοντάς σας εξ αρχής για τον χειρισμό καταστροφής των δεδομένων σας, δηλαδή για την εταιρεία που αναλαμβάνει την ανακύκλωη, αλλά και για το πού θα καταλήξουν τα επαναχρησιμοποιούμενα εξαρτήματα του υλικού σας.

Σε περίπτωση που το υλικό σας δεν αποσυρθεί, αλλά ανακυκλωθεί, συνοπτικά τα βήματα που ακολουθούνται είναι τα εξής:

 1. Ασφαλής μεταφορά και παραλαβή του υλικού προς ανακύκλωση.
 2. Διασφάλιση ότι δεν θα υπάρξει διαρροή των δεδομένων σας, στον κύκλο ζωής των διασωθέντων στοιχείων του υλικού σας.
 3. Διάσπαση του εξοπλισμού σε μέρη που τον απαρτίζουν.
 4. Τεμαχισμός σκληρού δίσκου.
 5. Διαχωρισμός υλικών π.χ. σε μέταλλά και πλαστικά. Η κάθε κατηγορία υλικού ανακυκλώνεται σύμφωνα με την ακολουθούμενη κατά περίπτωση διαδικασία.