RAID Recovery - Ανάκτηση Δεδομένων απο RAID | Ανάκτηση Δεδομένων - Data RecoveryΑσφαλής Διαγραφή Αρχείων - Data Destruction - Safe Data Delete

RAID Recovery - Ανάκτηση Δεδομένων απο RAID

Ανάκτηση δεδομένων απο Raid - anaktisi dedomenon apo Raid - raid recovery
 • Χάθηκε το RAID απο το σύστημα μου !
 • Χάλασε ένας δίσκος απο το RAID SCSI στον Server μας !
 • Υπάρχει ένδειξη οτι ο δίσκος SCSI χρειάζεται αντικατάσταση στο RAID !
 • Έβγαλε error το Raid και δεν γνωρίζω τι να κάνω !
 • Χρειάζομαι άμεσα ανάκτηση δεδομένων απο RAID στην Ελλάδα !

Τα συστήματα RAID συναντώνται κυρίως σε εταιρικούς πελάτες και μάλλιστα οι περισσότερες R.A.I.D. συστοιχίες αποτελούνται απο σκληρούς δίσκους SCSI ή SAS (Serial Attached SCSI). Η ανάκτηση δεδομένων απο SCSI δίσκους αλλά και η επαναφορά αρχείων απο SAS δίσκους, είναι ούτως ή άλλως μια ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία λόγω της ιδιαίτερης κατασκευής των δίσκων αυτών, πόσο μάλλον όταν βρίσκονται σε συστοιχία RAID.

Επικοινωνήστε άμεσα με μηχανικό ανάκτησης RAID συστημάτων

Στην TicTac υπάρχει εξειδικευμένος μηχανικός σε RAID συστήματα, με εμπειρία απο το 1999, ο οποίος επιβλέπει όλα τα περιστατικά RAID. Πριν κάνετε οποιαδήποτε ενέργεια στο RAID σύστημα σας καλέστε άμεσα στο τηλέφωνο 6932711771 και πάρτε τις πρώτες συμβουλές απευθείας απο τον κο Μίγγο Μιχάλη. Σε περίπτωση που δεν έχετε απάντηση, θα σας καλέσει πίσω το συντομότερο δυνατό. Σε περίπτωση που η RAID συστοιχία δεν έχει πειραχτεί και έχει χαλάσει ένας ή περισσότεροι δίσκοι, είμαστε σε θέση να κάνουμε ανάκτηση 9 απο τα 10 περιστατικά που έρχονται. Σε περίπτωση που κάποιος τεχνικός έχει επέμβει στη συστοιχία (με αλλαγή δίσκου, rebuild, αναδιάταξη δίσκων, εξαγωγή δίσκων και σύνδεση τους σε άλλο μηχάνημα κλπ) τότε τα ποσοστά μας πέφτουν και μπορούμε να κάνουμε ανάκτηση περίπου 5 στα 10 περιστατικά.

Η TicTac εξειδικεύεται στην ανάκτηση δεδομένων απο SCSI δίσκους και απο SAS δίσκους

Τα εργαστήρια της TicTac Data Recovery διαθέτουν τον πλέον εξελιγμένο εξοπλισμό στην Ελλάδα, καθώς και τα απαραίτητα διαγνωστικά εργαλεία για να πραγματοποιήσουν διάγνωση των προβλημάτων σε SCSI σκληρούς δίσκους, SAS σκληρούς δίσκους και συστήματα RAID. Αντίθετα με τα περισσότερα εργαστήρια Ανάκτησης Δεδομένων στην Ελλάδα, η TicTac δέχεται τα περισσότερα περιστατικά με προβληματικούς δίσκους SCSI/SAS λόγω της πολυετής εμπειρίας της και τα αντιμετωπίζει με επιτυχία το μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων (εφ' όσον υπάρχουν τα απαραίτητα ανταλλακτικά) άμεσα. Οι δίσκοι αυτοί λόγω της ιδιομορφίας τους προτιμώνται απο μεγάλες εταιρίες οι οποίες ψάχνουν αξιοπιστία και ταχύτητα. Το μειονέκτημα τους είναι οτι αν και έχουνε μικρότερα ποσοστά αποτυχίας, όταν παρουσιάσουν πρόβλημα οι εταιρίες που εξειδικεύονται πραγματικά είναι λίγες. Η TicTac είναι μια απο αυτές.

Τι πρέπει να κάνετε αν χάλασε το RAID σύστημα σας ;

Οι κινήσεις που θα κάνετε σε ένα RAID σύστημα όταν αυτό καταρρεύσει θα πρέπει να είναι συνειδητοποιημένες και να έχετε γνώση της τεχνολογίας RAID πριν αποπειραθείτε να επέμβετε σε ένα Server ή NAS που έχει πρόβλημα και διαθέτει RAID array. Σε αντίθετη περίπτωση, μια λάθος κίνηση μπορεί να καταστρέψει όλα τα δεδομένα στο σύστημα σας. Οι συστοιχίες RAID που συνήθως βρίσκονται σε αποθηκευτικά συστήματα ή backup Servers είναι ιδιαίτερα ευάλλωτες σε ανθρώπινα λάθη λόγω της πολύπλοκης λειτουργίας τους.

Προσοχή απαιτείται απο τον τεχνικό που θα ασχοληθεί με το σύστημα πριν έρθει στα εργαστήρια μας :

 • Αν αντικαταστήσετε το δίσκο, ο νέος δίσκος θα πρέπει να είναι καινούριος και καθαρός. Απαγορεύεται η χρήση δίσκου που ήταν σε άλλο RAID σύστημα.
 • Αριθμήστε με ανεξίτηλο μαρκαδόρο τα καλώδια που καταλήγουν σε κάθε δίσκο καθώς επίσης και τους δίσκους. Είναι πολύ σημαντικό όταν θα απευθυνθείτε σε εταιρία ανάκτησης δεδομένων RAID συστημάτων, να γνωρίζουν ποιος δίσκος ήταν συνδεδεμένος σε ποιο καλώδιο. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι αν διαπιστώσετε πρόβλημα στη συστοιχία RAID (Raid Array) να μεταφέρετε ολόκληρη την κεντρική μονάδα στο εργαστήριο που θα πραγματοποιήσει την ανάκτηση δεδομένων.
 • Ο RAID Controller καθώς και τα καλώδια θα πρέπει να έρθουν επίσης στο εργαστήριο μας και μάλλιστα καλό ειναι να μην αποσυνδεθούν απο τους δίσκους
 • Αν ένας ή περισσότεροι απο τους δίσκους SCSI ή SAS που έχει πάνω το σύστημα, δεν ακούγεται καθόλου ή ακούγεται ένας ήχος "τακ τακ" τότε επισπεύστε τη διαδικασία μεταφοράς του συστήματος στα εργαστήρια μας, σημαίνει συνήθως οτι οι δίσκοι είναι σε ασταθή κατάσταση.
 • Τα συμβατικά εργαλεία ανάκτησης πάνω σε δίσκους που βρίσκονται σε συστοιχία RAID, δεν έχουν αποτέλεσμα και δεν προτίνεται η χρήση τους καθώς μπορεί να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες ζημιές.'

Απευθυνθείτε άμεσα σε κάποια εξειδικευμένη εταιρία για την ανάκτηση δεδομένων του συστήματος RAID σας και μην κάνετε δοκιμές καθώς τα RAID συστήματα είναι ιδιαίτερα ευάλλωτα σε λάθη τεχνικών.

Τα συστήματα RAID υλοποιούνται για τους παρακάτω λόγους :

 • Για ασφάλεια των δεδομένων, ούτως ώστε ένα RAID σύστημα να γράφει ταυτόχρονα σε δύο ή περισσότερους δίσκους
 • Για ταχύτητα, όπου η υλοποίηση της εγγραφής γίνεται σε δύο δίσκους ταυτόχρονα και επιτυγχάνεται διπλάσια σχεδόν ταχύτητα
 • Για ταχύτητα και ασφάλεια

Η Tic Tac Laboratories προσφέρει εξειδίκευση σε RAID Servers και σε SCSI RAID Servers

Οι δίσκοι SCSI και τα RAID συστήματα, λόγω του μεγάλου κόστους τους, χρησιμοποιούνται κυρίως απο εταιρίες οι οποίες απαιτούν μια πιο αξιόπιστη λύση για τον backup Server τους, ώστε να εξασφαλίζουν την μέγιστη ασφάλεια στ αποθηκξευμένα δεδομένα τους. Ώς εκ τούτου, δεν είναι και τόσο συχνές οι βλάβες που έρχονται στο εργαστήριο μας και αφορούν συστήματα ATA RAID, SATA RAID, SCSI RAID αλλά και πλέον SAS RAID.

Μέχρι το 2010 τέτοια περιστατικά (SCSI & SAS) αντιμετωπίζονταν απο την μητρική μας εταιρία, εκτός Ελλάδας. Απο Το 2010 όμως η διοίκηση της TIc Tac Laboratories, αφού δέχτηκε αρκετά τέτοια περιστατικά, αποφάσισε να επενδύσει σε εξειδικευμένο εξοπλισμό για αποκατάσταση SCSI RAID και SAS RAID στο εργαστήριο της (σε περίπτωση που έχετε εταιρία ανάκτησης δεδομένων επικοινωνήστε μαζί μας για την ανάληψη τέτοιων περιστατικών).

Τύποι συστημάτων RAID που υπάρχουν

ΤΥΠΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ # ΔΙΣΚΩΝ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΛΑΘΗ ΕΙΚΟΝΑ
RAID 0 Χρησιμοποιείται για επίτευξη μεγαλύτερων ταχυτήτων. Πρέπει να ανακτηθούν και οι δύο δίσκοι για να έχουμε αποκατάσταση. 2 0 (κανένα) RAID Level 0
RAID 1 Δημιουργείται εικόνα του filesystem του πρώτου δίσκου στον δεύτερο. 2 n−1 δίσκοι RAID Level 1
RAID 2 Bit - level striping 3 Το RAID 2 μπορεί να ανακτηθεί αυτόματα απο αποτυχία ενός δίσκου ή μέρους των αρχείων RAID Level 2
RAID 3 Byte - level striping 3 1 δίσκος RAID Level 3
RAID 4 Block - level striping 3 1 δίσκος RAID Level 4
RAID 5 Block-level δομή 3 1 δίσκος RAID Level 5
RAID 6 Block-level δομή 4 2 δίσκοι RAID Level 6

Συχνά οι πελάτες μας ψάχνουν τις υπηρεσίες μας ώς εξής : anaktisi dedomenon apo RAID, ανάκτηση δεδομένων απο RAID, ανάκτιση δεδομένων, anakthsh dedomenwn, anakthsh dedomenon

Μην χάνετε πολύτιμο χρόνο, επικοινωνήστε άμεσα με τον μηχανικό μας απευθείας

Στην TicTac υπάρχει εξειδικευμένος μηχανικός σε RAID συστήματα. Πριν κάνετε οποιαδήποτε ενέργεια στο RAID σύστημα σας καλέστε άμεσα στο τηλέφωνο 6932711771 και πάρτε τις πρώτες συμβουλές απευθείας απο τον κο Μίγγο Μιχάλη. Σε περίπτωση που δεν έχετε απάντηση, θα σας καλέσει πίσω το συντομότερο δυνατό ή μεταβείτε στη φόρμα επικοινωνίας.