TicTac Blog: Ασφάλεια Δεδομένων και Απειλές | Ανάκτηση Δεδομένων - Data RecoveryΑσφαλής Διαγραφή Αρχείων - Data Destruction - Safe Data Delete

TicTac Blog: Ασφάλεια Δεδομένων και ΑπειλέςSubscribe to RSS - TicTac Blog: Ασφάλεια Δεδομένων και Απειλές

Στο Blog της TicTac.gr θα βρείτε θέματα για την ανακτηση δεδομενων, την ασφαλή καταστροφή δεδομένων αλλά και τις διάφορες απειλές που παραμονεύουν. Μπορείτε να γραφτείτε και στο δωρεάν Newsletter της TicTac Data Recovery και να λάβετε εντελώς δωρεάν τις συμβουλές μας όσον αφορά την προστασία των αρχείων σας.

Τί είναι το Bitcoin; Τί είναι το Blockchain και τα κρυπτονομίσματα;

Γνωρίζετε τι είναι το Bitcoin; Αν δεν γνωρίζετε τι ειναι το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα, τότε στα παρακάτω βίντεο, ο συνεργάτης της TicTac Data Recovery, Μιχάλης Μίγγος, μας εξηγεί αναλυτικά τους ορισμούς και απαντάει σε συχνές ερωτήσεις.

Share

Γιατί τα Wifi Routers δεν είναι πλέον Ασφαλή - Μάθετε για την ευπάθεια του Krack

Γιατί τα Wifi Routers δεν είναι πλέον Ασφαλή - Μάθετε για την ευπάθεια του Krack

Οι ερευνητές ασφαλεία διαδικτύου αποκάλυψαν νέες πληροφορίες που σχετίζονται με την ευπάθεια του πρωτοκόλλου WPA2 το οποίο χρησιμοποιείται στα περισσότερα WiFi Routers και αφορά σε οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιεί WiFi.

Share

Έχει παραβιαστεί ο λογαριασμός μου απο hackers;

Έχει παραβιαστεί ο λογαριασμός μου

Αν νομίζετε οτι επειδή έχετε έναν πολύ δύσκολο κωδικό ασφαλείας, μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι, τότε κάνετε λάθος! Χρειάζεται να έχετε δύσκολο κωδικό σε κάθε website που δημιουργείτε λογαριασμό!

Υπάρχουν πάρα πολλές γνωστές υπηρεσίες στο Internet, οι οποίες έχουν πέσει θύματα επιτυχημένης επίθεσης hackers και έχουν υποκλαπεί απο αυτές προσωπικά στοιχεία και online λογαριασμοί των χρηστών τους.

Share

Πώς λειτουργεί ένας σκληρός δίσκος;

Πώς λειτουργεί ο σκληρός δίσκος

Για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν με μεγαλύτερη λεπτομέρια πώς λειτουργεί ένας σκληρός δίσκος, δείτε αυτό το καταπληκτικό βίντεο επεξήγησης που δείχνει πολύ παραστατικά την τεχνολογία που βρίσκεται πίσω απο ένα μαγνητικό δίσκο.

Επίσης αναφέρεται και στο μέλλον των σκληρών δίσκων με τις τεχνολογίες που αναμένουμε να εφαρμοστούν τα επόμενα χρόνια για να επιτευχθεί η αύξηση χωρητικότητας.


 

Share

Ασφαλίστε τα δεδομένα σας με το Data Rescue Plan της Generali

Συνέντευξη του Παναγιώτη Πιέρρου στο Magazino "Ασφαλιστική Αγορά" για το Data Rescue Plan by Generali, το πρώτο InsurTech προιον στην Ελλάδα.

Share

Ο Παναγιώτης Πιέρρος μιλάει στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για τα Ransomware Wannacry

Παναγιώτης Πιέρρος - TicTac Data Recovery - Ransomware - ΣΚΑΙ - Άννα Μπουσδούκου

Άλλη μια εμφάνιση του Παναγιώτη Πιέρρου, του συνιδιοκτήτη της εταιριας TicTac Data Recovery στην εκπομπή Τώρα, με την Άννα Μπουσδούκου στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Γίνεται αναφορά για την μαζική παγκόσμια επίθεση που έγινε σε 150 χώρες ταυτόχρονα.

Το ransomware “WannaCry” ή αλλιώς WannaCrypt” εχει μολύνει πάνω από 200.000 θύματα σε πάνω απο 150 χώρες σύμφωνα με την Europol. Απο ότι μας δείχνουν τα γεγονότα  δεν είναι και τόσο εύκολο να καταπολεμηθεί. Το kill switch που χρησιμοποιήθηκε δεν αποτελούσε μια μόνιμη λύση και το malware αυτό συνεχίζει να μολύνει καθημερινά υπολογιστικά συστήματα, παρακάμπτοντάς το. Οι ειδικοί βρήκαν εκδόσεις του malware αυτού με διαφορετικές αδυναμίες ή ακόμα και εκδόσεις χωρίς αδυναμίες.

Share

Πρωτοφανής παγκόσμια επίθεση Ransomware - Ο Παναγιώτης Πιέρρος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ

Παγκόσμια επίθεση Ransomware Wannacry

Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει λόγω της κυβερνοεπίθεσης που δέχτηκαν υπολογιστικά συστήματα νοσοκομείων, πανεπιστημίων και επιχειρήσεων σε πάνω απο 80 χώρες σε όλο τον κόσμο σχεδόν ταυτόχρονα. Οι χρήστες βρήκαν τα αρχεία τους κρυπτογραφημένα με τους δράστες να ζητάνε λύτρα. Στην Ελλάδα στόχος έγινε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Share

Η μεγαλύτερη απειλή - Κρυπτογράφηση αρχείων απο ιό / Ransomware

Σε γνωστό λογιστήριο κρυπτογραφήθηκαν τα δεδομένα και ο φοροτεχνικός εκτός απο την προσωπική απώλεια, έχει να αντιμετωπίσει τις κυρώσεις σε πελάτες που δεν θα υποβάλλουν εμπρόθεσμα τις δηλώσεις τους.

Γνωστός οργανισμός αντιμετωπισε πρόσφατα πρόβλημα με Ransomware. Ο κρυπτοϊος μόλυνε εκτός απο τους υπολογιστές γραφείου, τον κεντρικό Server με αποτέλεσμα να χαθεί όλη η χρηματοοικονομική εικόνα του οργανισμού.

Ιδιώτες πέφτουν καθημερινά θύματα απο Ransomware και χάνουν ψηφιακά αρχεία προσωπικών φωτογραφιών ετών. 

Share

Data Recovery SSD Samsung 850 EVO - Παγκόσμια πρωτία στην Ανάκτηση Δεδομένων απο SSD δίσκους

Samsung 850 Evo data recovery

Η ερευνητική ομάδα της TicTac Data Recovery μετά απο συνεχή έρευνα αρκετών μηνών πάνω στο μοντέλο Solid State Drive (SSD) Samsung 850 EVO και αφού είχε συγκεντρώσει αρκετές υποθέσεις πελατών με το συγκεκριμένο μοντέλο σκληρού δίσκου SSD, κατάφερε να βρεί τρόπο να διαβάσει δεδομένα απο το εν λόγω μοντέλο.

TicTac Data Recovery Greece, managed to perform data recovery from Samsung 850 EVO SSD with Busy Problem. For English Text please read below.

Το πρόβλημα:

Share

5 σημαντικά λάθη που κάνουν τα φοροτεχνικά γραφεία σε σχέση με την τήρηση backup, που αφορά όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Μια πραγματική ιστορία ενός φοροτεχνικού που κανείς δεν θα ήθελε να βρεθεί στη θέση τουΠριν απο λίγους μήνες ήρθε στο γραφείο μας ένας πελάτης ο οποίος διατηρεί φοροτεχνικό γραφείο και ο οποίος έπαθε σοβαρή ζημιά και δεν είχε πρόσβαση στα δεδομένα του. Μάλιστα έπρεπε εντός 10 ημερώννα αρχίζει να υποβάλλει περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ για τους πελάτες του.Το φοροτεχνικό γραφείο είχε 2 υπαλλήλους.

Share

Pages