Δύο πράγματα που καλύτερα να μη δοκιμάσετε ποτέ με έναν σκληρό δίσκο. | Ανάκτηση Δεδομένων - Data RecoveryΑσφαλής Διαγραφή Αρχείων - Data Destruction - Safe Data Delete

Δύο πράγματα που καλύτερα να μη δοκιμάσετε ποτέ με έναν σκληρό δίσκο.

Δυστυχώς όλοι οι σκληροί δίσκοι, ανεξαρτήτου τύπου και μάρκας, είναι καταδικασμένοι μια μέρα να σταματήσουν να δουλεύουν. Επίσης δυστυχώς, πολλοί από μας συνεχίζουν να κάνουν τα ίδια λάθη προσπαθώντας να σώσουν τα δεδομένα τους, όταν συμβεί το κακό. Σας παραθέτουμε δύο από τα χειρότερα πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε με τον σκληρό σας δίσκο, στην περίπτωση που σταματήσει να δουλεύει.

- Το κόλπο με την κατάψυξη δε δουλεύει
 
Αν αναζητήσετε συμβουλές στο google για το πως να ανακτήσετε τα δεδομένα σας, σίγουρα θα βρείτε πολλούς που θα σας παροτρύνουν να βάλετε το σκληρό σας δίσκο στην κατάψυξη, μαζί με τα κρέατα και τα λαχανικά σας. Η επιστημονική προσέγγιση πίσω από αυτό μπορεί να μην είναι απολύτως εσφαλμένη, αλλά η αλήθεια είναι πως με τη μέθοδο αυτή, οι κίνδυνοι στους οποίους εκτίθετε τον δίσκο σας να υποστεί μεγαλύτερη ζημιά είναι πολύ μεγαλύτεροι από τα προσδοκώμενα οφέλη.
 
Σε χαμηλές θερμοκρασίες αυτό που συμβαίνει είναι ότι μειώνεται η στατική τριβή ανάμεσα στους δίσκους καθώς αυτοί συστέλλονται, με αποτέλεσμα πιθανώς να απελευθερωθούν, δίνοντας σας ελάχιστο χρόνο να ανακτηθούν κάποια δεδομένα. Αν φυσικά το πρόβλημα δεν οφείλεται σε κάτι διαφορετικό, πράγμα που είναι το περισσότερο πιθανό. Το ατόπημα στη συγκεκριμένη μέθοδο έγκειται στο γεγονός ότι οι σημερινοί δίσκοι, λόγω της σύγχρονης λιπαντικής τεχνολογίας που διαθέτουν, σπανίως αποτυγχάνουν για το λόγο αυτό.
 
Επιπλέον, είναι πολύ ευαίσθητοι στις χαμηλές θερμοκρασίες και στην υγρασία. Είναι μάλλον πιθανότερο να καταστραφούν ευαίσθητα ηλεκτρονικά κυκλώματα και να δημιουργηθούν ανεπανόρθωτες ζημιές εφόσον ο δίσκος σας δουλέψει πάλι αφού τον βγάλετε από την κατάψυξη, καθώς μικροσκοπικά κομμάτια πάγου μπορούν να παγιδευτούν ανάμεσα στα μέρη του.
 
- Μην επιχειρήσετε να τον ανοίξετε
 
Οι σκληροί δίσκοι είναι σφραγισμένοι εργοστασιακά ώστε να αποτρέπουν την σκόνη και τα μικροσωματίδια να εισέρχονται και να προκαλούν φθορές. Αν τον ανοίξετε μόνοι σας, έστω και για λίγα δευτερόλεπτα, το σφράγισμα του θα καταστραφεί και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προκληθούν ανεπανόρθωτες βλάβες. Επίσης, με τον τρόπο αυτό ακυρώνεται η εργοστασιακή του εγγύηση. Οι δίσκοι προβλέπεται να ανοίγονται μόνο από εξειδικευμένο προσωπικό και σε ειδικές συνθήκες (cleanroom laboratories). 
 
Σε κάθε περίπτωση αν θέλετε να ανακτήσετε τα δεδομένα σας, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε τους ειδικούς. Μια εταιρία ανάκτησης δεδομένων όπως η TicTac αντιμετωπίζει καθημερινά τέτοια περιστατικά και είναι έτοιμη να σας προσφέρει λύση στο πρόβλημα σας.

 

by tags / 0 Comments

Share

Comments