TicTac : Ελληνική Εταιρεία ανάκτησης δεδομένων | Ανάκτηση Δεδομένων - Data RecoveryΑσφαλής Διαγραφή Αρχείων - Data Destruction - Safe Data Delete

TicTac : Ελληνική Εταιρεία ανάκτησης δεδομένων

logoΗ TicTac υπήρξε η πρώτη Ελληνική εταιρεία Ανάκτησης δεδομένων, εξειδικευμένη μόνο στο αντικείμενο αυτό ξεκινώντας την λειτουργία της τον Φεβρουάριο του 2001.

Με την δημιουργία ειδικά διαμορφωμένων χώρων, την προμήθεια εξειδικευμένου εξοπλισμού καθώς επίσης και την διαρκή εκπαίδευση του προσωπικού της, η TicTac κατάφερε για αρκετά χρόνια να είναι η μοναδική εταιρία στην Ελλάδα, εξειδικευμένη στο αντικείμενο της ανάκτησης αρχείων και της επισκευής σκληρών δίσκων. Μέχρι την ίδρυση της TicTac Laboratories για να πραγματοποιηθεί διάσωση αρχείων απο χαλασμένο δίσκο, θα έπρεπε κανείς να καταφύγει σε εταιρίες του εξωτερικού.

Το οικονομικό τίμημα σε τέτοιες περιπτώσεις όμως ήταν ιδιαίτερα υψηλό καθώς οι εταιρίες του εξωτερικού που εξειδικεύονταν στην ανάκτηση δεδομένων χρέωναν υπέρογκα ποσά για τις υπηρεσίες τους, ενώ οι δυνατότητες ελέγχου των ανακτημένων αρχείων με ελληνικές ονομασίες ήταν ιδιαίτερα περιορισμένες λόγω έλλειψης των ελληνικών γραμματοσειρών.

Η εκπαίδευση των τεχνικών της TicTac Laboratories έγινε απο εξειδικευμένο προσωπικό της μητρικής εταιρίας TicTac η οποία λειτουργεί πάνω απο 20 χρονια με έδρα το Ισραήλ. Έτσι απο τα πρώτα βήματα της η εταιρία είχε πάντα έναν έμπειρο συνεργάτη και σύμβουλο για την αντιμετώπιση ακόμα και των πιο δύσκολων περιστατικών. Δεν είναι τυχαίο οτι πολλοί απο τους τεχνικούς και τα εμπορικά καταστήματα πληροφορικής αναφέρουν οτι "Ανάκτηση Δεδομένων στην Ελλάδα σημαίνει TicTac", καθώς τα επιτυχημένα περιστατικά ανάκτησης δεδομένων, ιδιαίτερα απο δύσκολες υποθέσεις, έκαναν την εταιρία γνωστή απο στόμα σε στόμα.

Η TicTac είναι η πρώτη εταιρία που ξεκίνησε αυτόνομα την ανάκτηση δεδομένων

Όταν ξεκίνησε η TicTac το εγχείρημα της, δεν υπήρχε κανένας τεχνικός στην Ελλάδα που να γνωρίζει το αντικείμενο της ανακτησης δεδομενων, εμπειρικά ή να έχει παρακολουθήσει σχετική επιμόρφωση. Απο το 2004 και μετά στην ελληνική αγορά εμφανίστηκαν αρκετές εταιρίες που υπόσχονται ανάκτηση δεδομένων, οι περισσότεροι τεχνικοί των εταιριών ανάκτησης δεδομένων στην Ελλάδα, υπήρξαν υπάλληλοι της TicTac. Mάλλιστα κάποιες απο τις εταιρίες αυτές αντέγραψαν μεταξύ άλλων ακόμα και το πελατολόγιο της TicTac, θεωρόντας οτι με μικρές επενδύσεις και ελάχιστη τεχνογνωσία επίλυσης των "έυκολων περιστατικών", μπορούν να πάρουν ένα μερίδιο αγοράς, υποσχόμενοι καλύτερες τιμές και δωρεάν κόστη διάγνωσης.

Δεν είναι τυχαίο οτι οι περισσότερες εταιρίες που αναφέρουν οτι πραγματοποιούν ανάκτηση δεδομένων χωρίς κόστη διάγνωσης στην Ελλάδα έχουν τις περισσότερες φορές έδρα κάποιο σπίτι, ενώ γραμματεάς και τεχνικός είναι το ίδιο άτομο, ενώ στην ουσία δεν υπάρχει καν ειδικός εξοπλισμός και εξειδικευμένο εργαστήριο.

Στην ανάκτηση δεδομένων το κάθε μέσον όταν χαλάσει,συνήθως δεν έχει περιθώρια πειραματισμού και δοκιμών. Πρέπει να γίνουν άμεσα οι κατάλληλες κινήσεις και αυτό απαιτεί τεχνογνωσία. Δυστυχώς ο πειραματισμός απο άλλες εταιρίες του κλάδου που δεν διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό ή επεμβαίνει μη έμπειρος τεχνικός, καθιστά δίσκους οι οποίοι θα μπορούσαν να ανακτηθούν, μη ανακτήσιμους.

Η εταιρία TicTac Laboratories καθόλη την πορεία της έχει αποδείξει οτι δεν είναι η φθηνότερη εταιρία του κλάδου αλλά διαθέτει τις μεγαλύτερες και τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις στην Ελλάδα καθώς 20% των ετήσιων εσόδων της προορίζονται για αναβάθμιση του εξοπλισμού και εξαγορά τεχνογνωσίας. Οι πελάτες στην πορεία των ετών λειτουργίας της TicTac Laboratories έχουν κατανοήσει οτι αν πρόκειται για ανάκτηση δεδομένων κρίσιμων αρχείων θα απευθυνθούν στην εταιρία TicTac Laboratories, αν όμως πρόκειται για αρχεία τα οποία δεν είναι τόσο σημαντικά, θα απευθυνθούν σε μια πιο οικονομική εταιρία που δεν χρεώνει κόστη διάγνωσης. Στην TicTac το θέμα κόστους μιας υπόθεσης έρχεται τελευταίο. Προτεραιότητα της εταιρίας καθ΄ολα τα έτη λειτουργίας της ήταν να φέρει εις πέρας την αποστολή της ανάκτησης δεδομένων όσο και αν είναι το κόστος και όσος χρόνος και αν απαιτηθεί. 

Η TicTac Laboratories σήμερα...

Το 2011 μετά απο μια δεκαετή επιτυχημένη πορεία στο Χαλάνδρι η TicTac Laboratories μεταφέρεται σε νέο χώρο 160τ.μ. επι της οδού Πειραιώς, στον Πειραιά, με τα εργαστήρια της πλέον να εμπλουτίζονται τόσο σε εξειδικευμένα εργαλεία όσο και σε προσωπικό, ενώ διευρύνει τις δραστηριότητες της με μόνιμες συνεργασίες με προμηθευτές τόσο στην Ελλάδα όσο και σε κοντινές χώρες του εξωτερικού, όπως η Κύπρος, η Ιταλία και η Ισπανία.

Έχοντας πλέον εξασφαλίσει μια μόνιμη συνεργασία με της εταιρίες παραγωγής εργαστηριακού εξοπλισμού ανάκτησης δεδομένων τόσο στη Ρωσία όσο και στην Κίνα, το προσωπικό της TicTac Laboratories συμμετέχει ενεργά σε διεθνή ερευνητικά forum που αφορούν την Ανάκτηση Δεδομένων απο χαλασμένους σκληρούς δίσκους όσο και την ανάκτηση δεδομένων απο USB, κάρτες μνήμης και SSD. Έχεις ερωτήσεις ; Επικοινώνησε μαζί μας... 

Το πελατολόγιο της εταιρίας περιλαμβάνει κυρίως μεγάλους Οργανισμούς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, τεχνικά, ιατρικά, εισαγωγικά και εξαγωγικά γραφεία, φαρμακευτικές εταιρείες, ασφαλιστικά γραφεία, εταιρίες επενδύσεων, ιδιωτικούς φορείς και άλλους πολλούς