Η Skyport και το νέο πρόγραμμα ηλεκτρονικής προστασίας | Ανάκτηση Δεδομένων - Data RecoveryΑσφαλής Διαγραφή Αρχείων - Data Destruction - Safe Data Delete

Η Skyport και το νέο πρόγραμμα ηλεκτρονικής προστασίας

Οι επιθέσεις του κυβερνοχώρου συνεχώς αυξάνονται. Και τα καταστροφικά τους αποτελέσματα αυξάνονται και αυτά εκθετικά.

Καθημερινά διάφορες εταιρίες σε όλες τις γωνιές του πλανήτη δέχονται επιθέσεις. Και οι επιθέσεις αυτές δεν είναι πάντα μικρής διαρροής. Τουναντίον,  πολλές φορές μιλάμε για διαρροές ολόκληρων αρχείων που περιέχουν emails και προσωπικά δεδομένα.

Η κατάσταση στο internet από την άποψη των διαδικτυακών απειλών δεν έχει υπάρξει ποτέ χειρότερη. Αλλά ταυτόχρονα δεν έχει υπάρξει και ποτέ μεγαλύτερη ανάγκη για την προστασία αυτών των δεδομένων που βρίσκονται στον κυβερνοχώρο. Αυτή η δίσημη πραγματικότητα ανάγκασε πολλά τμήματα πληροφορικής και ηλεκτρονικής προστασίας διαφόρων κολοσσών στον χώρο της τεχνολογίας να λάβουν δραστικά και πολύ σκληρά μέτρα. Τα οποία τις περισσότερες φορές αποτύγχαναν.

Η Skyport Systems, μια startup που ειδικεύεται στον χώρο του security, δηλαδή της ασφάλειας, λανσάρει το νέο της προϊόν που επιμένει ότι είναι το μέλλον της ασφάλειας των υπολογιστών και κάνει τα συστήματα των Η/Υ απόλυτα ασφαλή και αδιαπέραστα.

Φυσικά εάν το Hollywood μας έχει μάθει κάτι είναι ότι οι κακοί πάντα βρίσκουν μια διέξοδο να κάνουν τα δικά τους. Οπότε, η δήλωση από την πλευρά της εταιρίας ότι το σύστημά τους είναι ανέγγιχτο σίγουρα μας κάνει να μειδιάσουμε. Ωστόσο, στην περίπτωση της Skyport, μπορεί και να είναι αλήθεια και οι «κακοί» όντως να μείνουν χωρίς δουλειά.

Η εταιρία βασίζει την πατέντα της σε ένα μοντέλο τριών στρώσεων, το οποίο χτίζει από την αρχή ένα ασφαλές περιβάλλον. Στην βάση του, δηλαδή την πρώτη στρώση η εταιρία τοποθετεί έναν hardware server ο οποίος είναι εκ προοιμίου ασφαλής και σχεδιασμένος να λειτουργεί με κλειδιά ασφαλείας. Δηλαδή, έστω ότι κάποιος έχει φυσική πρόσβαση στον server μας, βρίσκεται δηλαδή στο γραφείο μας . Για να γίνει η οποιαδήποτε αλλαγή, το μηχάνημα αυτό ζητάει κλειδιά και εάν αυτά είναι εσφαλμένα τότε άμεσα σταματάει η λειτουργία του απαγορεύοντας στον εισβολέα να αποκτήσει πρόσβαση ακόμη και στο παραμικρό αρχείο.

Στην δεύτερη στρώση προστασίας, η εταιρία χρησιμοποιεί την μέθοδο του τεμαχισμού του software, κάνοντας το να είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το hardware της υποδομής. Με αυτόν τον τρόπο του τεμαχισμού γίνεται πολύ πιο δύσκολο κάποιος να επιτεθεί στα δεδομένα που μεταφέρονται από και προς τον server μας.

Τέλος, στην τρίτη στρώση προστασίας, η SKyport προστατεύει της εταιρίες όχι από εξωτερικές αλλά από εσωτερικές επιθέσεις, από ανθρώπους δηλαδή που δουλεύουν μέσα στην ίδια την εταιρία.

Η προστασία των δεδομένων δεν είναι μικρό πράγμα. Σίγουρα όμως όπως φαίνεται είναι εφικτή.

by tags / 0 Comments

Share

Comments