Ηλεκτρονική έρευνα για Δικηγόρους | Ανάκτηση Δεδομένων - Data RecoveryΑσφαλής Διαγραφή Αρχείων - Data Destruction - Safe Data Delete

Ηλεκτρονική έρευνα για Δικηγόρους

Δικηγόροι και δικηγορικά γραφεία για παρουσίαση αποδεικτικών στοιχείων σε δικαστική διαμάχη

  • Δικαστικές διαμάχες που κάνουν χρήση αποδεικτικών στοιχείων σε υπολογιστές & κινητά τηλέφωνα
  • Συνεργασία Δικαίου και Ηλεκτρονικής έρευνας
  • Είναι αθωωτικό στοιχείο το ψηφιακό αποτύπωμα;

Αν είστε πεπεισμένοι ότι στη δικαστική σας υπόθεση μπορούν να αντληθούν πληροφορίες και ηλεκτρονικές αποδείξεις από τον υπολογιστή του αντιδίκου, τότε η Tic Tac Laboratories, μπορεί να συνεισφέρει στη συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων από ηλεκτρονικά μέσα.  Οι ειδικοί ερευνητές  της εταιρείας στο Ηλεκτρονικό Έγκλημα, είναι πλήρως καταρτισμένοι και με τη χρήση του κατάλληλου λογισμικού και τη συνεχή επιμόρφωση , μπορούν να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις απαιτήσεις της έρευνας ακόμα και σε εχθρικό ηλεκτρονικό περιβάλλον και να συλλέξουν κρίσιμα στοιχεία για την πορεία μιας δικαστικής υπόθεσης.

Η θετική έκβαση πολλών νομικών υποθέσεων εξαρτάται από την εις βάθος έρευνα που παρέχει η εγκληματολογία (forensics) με τη συλλογή και κατάλληλη προετοιμασία στοιχείων από υπολογιστικά μέσα και την παρουσίασή τους στη δικαστική αίθουσα.

Η συνεργασία δικηγορικών γραφείων και Computer Forensics, δεν αφορά σε μία απλή ανάκτηση δεδομένων, που μπορεί να προκύψει από ένα τυχαίο γεγονός, αλλά έχει να κάνει κυρίως με την ανακάλυψη των συγκεκριμένων ηλεκτρονικών αποδεικτικών στοιχείων που καθιστούν μια πράξη αξιόποινη. Καθώς κάθε υπόθεση είναι ξεχωριστή, η διαδικασία αυτή μπορεί να περιλαμβάνει μεμονωμένα ή συνδυαστικά π.χ.:

  1. Επαναφορά επιμελώς διαγραμμένων εγγράφων, φωτογραφιών κλπ.
  2. Επεξεργασία κρυφών αρχείων, που μπορούν να βρίσκονται κρυμμένα στον υπολογιστή και να μην είναι προσβάσιμα από τον απλό χρήστη (Bad sectors, ATA δίσκοι, Volume Slack).
  3. Απομόνωση σημαντικών στοιχείων από σκληρό δίσκο, CD – ROM, συμπιεσμένο δίσκο και άλλα αποθηκευτικά μέσα.
  4. Τελική έκθεση που προκύπτει έπειτα από λειτουργική – συγγενική – χρονική ανάλυση και στρωματογραφία
  5. Προετοιμασία μαρτυρικών καταθέσεων, μέσω αντικειμενικών συμπερασμάτων που προκύπτουν από τη συλλογή των ηλεκτρονικών αποδεκτών στοιχείων, με σεβασμό στους νόμους της ιδιωτικότητας.

Το κόστος για μια τέτοια διαδικασία ξεκινά απο 500€ + ΦΠΑ και εξαρτάται απο αρκετούς παράγοντες. Επικοινωνήστε μαζί μας, περιγράφοντας την υπόθεση σας για περισσότερες πληροφορίες.

by tags / 0 Comments

Share