Ιστορίες ενός απλού χρήστη: Δωρεάν online back up για τα δεδομένα μας | Ανάκτηση Δεδομένων - Data RecoveryΑσφαλής Διαγραφή Αρχείων - Data Destruction - Safe Data Delete

Ιστορίες ενός απλού χρήστη: Δωρεάν online back up για τα δεδομένα μας

*Της Ιωάννας Φωτοπούλου

 

Ειλικρινά, δεν είχα ποτέ μεγάλη σχέση με τα θέματα της τεχνολογίας. Καθώς όμως αυτή εισβάλλει στην καθημερινότητά μας όλο και περισσότερο, αποφάσισα να μεταφέρω την σοφία μου σε όλους εσάς τους απλούς χρήστες που ψάχνεται με αγωνία απαντήσεις στα καθημερινά μας προβλήματα που για άλλους είναι παιχνιδάκι.

Σήμερα λοιπόν θα σας πω την ιστορία του Back up των αρχείων. Μια λειτουργία για την οποία ποτέ δεν είχα ενδιαφερθεί – ενώ ήξερα ότι υπάρχει! Μέχρι που ένα όμορφο απόγευμα, δουλεύοντας με τον φίλο μου τον Γιώργο μέσω απομακρυσμένης βοήθειας, ο υπολογιστής μου έβγαλε ένα μήνυμα για αναγκαίο file and system back up. Πανικοβλήθηκα, καθώς είχα μέσα στον υπολογιστή δουλειά 5 μηνών (και ναι σωστά καταλάβατε, όλη αυτή η δουλειά υπήρχε αποκλειστικά και μόνο στον υπολογιστή μου και πουθενά αλλού).

Η προσγείωση μου υπήρξε απότομη.  Έτσι άρχισα να ψάχνω τρόπους με τους οποίους μπορώ να είμαι πιο ασφαλής, τουλάχιστον αναφορικά με τα πολύ σημαντικά μου αρχεία. Ανακάλυψα λοιπόν την εφαρμογή  «pCloud Transfer Service», η οποία ουσιαστικά επιτρέπει στον χρήστη να αποστέλλει αρχεία μέχρι και 5GB τελείως δωρεάν – χωρίς κανέναν περιορισμό για μέγιστο όριο αρχείου ή ακόμη να αποστέλλει encrypted δεδομένα μέχρι και 5GB – αλλά εδώ το κάθε αρχείο δεν μπορεί να ξεπερνάει τα 200MB. Και όλα αυτά τα προσφέρει τελείως δωρεάν και χωρίς καν την ανάγκη δημιουργίας λογαριασμού.

Πέρα όμως από αυτές τις δωρεάν υπηρεσίες προσφέρει και την αποθήκευση δεδομένων online. Εδώ σαφώς χρειάζεται η εγγραφή. Μετά την εγγραφή λοιπόν, ο κάθε χρήστης έχει 10GB δωρεάν χώρο αποθήκευσης. Επίσης, καθώς η πλατφόρμα έχει ένα σύστημα gamification, μπορείς να κερδίσεις έξτρα χώρο αποθήκευσης δωρεάν, σαν ανταμοιβή, συμπληρώνοντας κάποια tasks ή παρακολουθώντας κάποια tutorials τα οποία η εταιρία έχει δημιουργήσει για τους χρήστες. Παραδείγματος χάριν, η πρόσκληση άλλων φίλων και γνωστών στο pCloud σε ανταμείβει με επιπλέον χωρητικότητα. Έτσι, για κάθε χρήστη που προσκαλείς και ο οποίος εγγράφεται παίρνεις 1GB επιπλέον χώρο και το ίδιο «δώρο» αποδίδεται φυσικά και στον χρήστη που εγγράφεται (το μέγιστο όριο είναι τα 20GB, δηλαδή 20 νέες προσκλήσεις).

Το pCloud έχει τα κλασσικά χαρακτηριστικά που έχουν όλες οι εταιρίες που προσφέρουν online αποθήκευση δεδομένων. Ωστόσο υπάρχουν και κάποια features και συγκεκριμένες λειτουργίες που το κάνουν να ξεχωρίζει από όλες τις υπόλοιπες υπηρεσίες της αγοράς:

  • Μπορείς να μεταφορτώσεις, να χρησιμοποιήσεις και να στείλεις αρχεία πολύ μεγάλου μεγέθους – μεγέθους μεγάλου όσο σου επιτρέπει η χωρητικότητα του λογαριασμού σου
  • Μπορείς να επιλέξεις έναν φάκελο, να πατήσεις δεξί κλικ και στις επιλογές να επιλέξεις την εντολή Get Upload Link. Θα αποκτήσεις έτσι ένα μοναδικό Upload Link, το οποίο μπορείς να δώσεις σε όποιον θέλει να σου στείλει κάποιο αρχείο. Χρησιμοποιώντας αυτό το link μπορούν να κάνουν upload το αρχείο απευθείας στον φάκελο που τους έχεις ορίσει, χωρίς να χρειάζεται απαραίτητα να έχουν λογαριασμό pCloud
  • Εάν εγκαταστήσεις την εφαρμογή στο κινητό σου, έχεις την δυνατότητα να ζητήσεις από την εφαρμογή να κάνει αυτόματο back up  όλων των αρχείων σου στον PCloud λογαριασμό σου. Έτσι εξασφαλίζεις ότι τίποτα δεν θα χαθεί.
  • Μπορείς να κάνει backup των αρχείων σου στον λογαριασμό σου στο pCloud από το DropBox, το Facebook, το Picasa ή το Instagram.

Στον γρήγορο κόσμο στον οποίο ζούμε, δεν υπάρχει χρόνος για χαμένα αρχεία. Ας προστατευθούμε λοιπόν με τις δωρεάν εφαρμογές για ηλεκτρονικό backup. Γιατί, όπως λένε και οι τεχνικοί της Tic Tac (οι οποίοι και μου ανέκτησαν τα αρχεία του υπολογιστή μου εκείνο το απόγευμα): «Έχεις back up ενός αρχείου, μόνο όταν αυτό το αρχείο υπάρχει αυτούσιο σε τουλάχιστον 3 διαφορετικά σημεία, τα οποία βρίσκονται σε διαφορετικά μέρη το ένα από το άλλο». 

 

 

Η Ιωάννα Φωτοπούλου είναι η ιδρύτρια του YouRule, του πρώτου ανώνυμου κοινωνικού δικτύου για την άμεση σύνδεση των πολιτών και των πολιτικών και την επίλυση προβλημάτων της ελληνικής επικράτειας. Είναι μηχανικός και ασχολείται ενεργά με την ενεργοποίηση της Κοινωνίας των Πολιτών από το 2006.

by tags / 0 Comments

Share

Comments