Κάντε τους υπαλλήλους σας μυστικούς πράκτορες υπολογιστών. Μέρος 2/2 | Ανάκτηση Δεδομένων - Data RecoveryΑσφαλής Διαγραφή Αρχείων - Data Destruction - Safe Data Delete

Κάντε τους υπαλλήλους σας μυστικούς πράκτορες υπολογιστών. Μέρος 2/2

Συνεχίζοντας την εκπαίδευση των υπαλλήλων σας για την αποτελεσματική απόκρουση των επιτηδείων hacker, σας παραθέτουμε τις υπόλοιπες τεχνικές με τις οποίες θα αποφύγετε τους υφάλους της απώλειας δεδομένων ή των διαφόρων ιών που θα προσβάλουν το software και hardware της εταιρίας σας.

Wi Fi Hacking

Η τελευταία μέθοδος για να μπορέσει κάποιος τρίτος να αποκτήσει πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα μεμονωμένων χρηστών και εταιριών είναι μέσο hacking του Wi Fi δικτύου. Δωρεάν και μη προστατευόμενα Wi Fi hotspots όπως αυτά που μπορείς να βρεις σε κεντρικές πλατείες, σε καταστήματα ή καφετέριες είναι ο αγαπημένος ιντερνετικός «μεζές» των hackers. Αυτό που κάνουν ουσιαστικά είναι να στήσουν εύκολα και γρήγορα ένα δικό τους hotspot για Wi Fi και με αυτόν τον τρόπο να συνδέονται άμεσα και με «ασφάλεια» στα προσωπικά δεδομένα κάποιου υπολογιστή και κατά προέκταση σε ολόκληρο το δίκτυο της εταιρίας.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να προστατεύσετε το Wi Fi το οποίο χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοί σας με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο γίνεται. Οι χρήστες του μπορούν να κατεβάσουν από το Internet ένα λογισμικό το VPN (Virtual Private Network), το οποίο ουσιαστικά αποκρυπτογραφεί τα δεδομένα τους ακόμη και εάν έχουν συνδεθεί σε ένα fake hotspot ασύρματου δικτύου. Ακόμη, ποτέ δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται το web banking σας όταν είστε συνδεδεμένοι σε κάποιο ελεύθερο δίκτυο· όταν είστε συνδεδεμένοι σε κάποιο τέτοιο δίκτυο πρέπει να σκέφτεσαι πάντα ότι κάποιος σας παρακολουθεί.

Social Media (Κοινωνικά Δίκτυα)

Πολλοί hackers χρησιμοποιούν τα Κοινωνικά Δίκτυα για να αποκτήσουν πρόσβαση σε λογαριασμούς και προσωπικές πληροφορίες. Μόλις ένας εγκληματίας καταφέρει να πείσει κάποιον χρήστη του Facebook, ή του Twitter ή κάποιου άλλου Social Network να δώσει τα στοιχεία του λογαριασμού του, μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για να στείλουν διάφορα phishing emails στους φίλους και τους γνωστούς αυτού του χρήστη. Αυτό το email, παρ’ όλο που είναι ψεύτικο είναι πιο δύσκολο να το καταλάβουμε καθώς προέρχεται από τον λογαριασμό κάποιου οικείου σε εμάς ανθρώπου.

BYOD – Bring Your Own Device

Είναι σύνηθες, καθώς οι ώρες εργασίας συνεχίζουν και μετά τις ώρες γραφείου, πολλοί χρήστες να μεταφέρουν σημαντικά δεδομένα της εταιρίας στα προσωπικά τους  laptop και κινητά. Μόλις ο εν λόγο υπάλληλος πέσει θύμα cyber attack εκτός γραφείου όλα αυτά τα στοιχεία βρίσκονται πλέον στα χέρια τρίτων που μπορεί να έχουν κακές προθέσεις. Εάν λοιπόν η εταιρία απαγορεύσει την χρήση εξωγενών συσκευών για τα δεδομένα της μπορεί να προστατευθεί σε έναν μεγάλο βαθμό από διαρροές ανάλογου τύπου.  

Αυτά είναι τα σημαντικότερα πρώτα βήματα στα οποία πρέπει οι υπάλληλοι σας να εκπαιδευτούν. Γιατί η ασφάλεια είναι από τις πιο σημαντικές πτυχές μιας μικρομεσαίας επιχείρησης. 

by tags / 0 Comments

Share

Comments