Δεδομένα σε κίνηση. Καθημερινά στην τσέπη μας. | Ανάκτηση Δεδομένων - Data RecoveryΑσφαλής Διαγραφή Αρχείων - Data Destruction - Safe Data Delete

Δεδομένα σε κίνηση. Καθημερινά στην τσέπη μας.

Η τεχνολογία έχει κάνει άλματα τα τελευταία δέκα χρόνια. Έτσι, τα κινητά που ζύγιζαν 2 κιλά και δεν έκαναν τίποτε άλλο πέρα από το να παίρνουν τηλέφωνο (και μάλιστα κάποιες φορές δεν μπορούσαν ούτε αυτό να κάνουν καλά) είναι παρελθόν. Σήμερα τα κινητά μας τηλέφωνα μοιάζουν πιο πολύ με φορητούς υπολογιστές απλά σε μικρότερο interface, δηλαδή μικρότερη οθόνη.

Πλέον μπορούμε να κάνουμε τα πάντα με τα κινητά μας. Αυτό όμως σημαίνει ότι και τα δεδομένα μας μεταφέρθηκαν από τους υπολογιστές μας και τα laptop μας στο κινητό μας. Στο κινητό που το έχουμε παντού μαζί μας, το κουβαλάμε καθημερινά επάνω μας, είναι μικρό, εύκολο να χαθεί ή να ξεχαστεί κάπου ή και να κλαπεί ακόμη.

Και καθώς υπάρχει πολύς κόσμος εκεί έξω που προσπαθεί διακαώς να αποκτήσει πρόσβαση στα προσωπικά μας δεδομένα  είτε αυτά είναι αριθμοί πιστωτικών – καθώς πλέον μπορούμε και αγοράζουμε τα πάντα μέσα από τα κινητά μας, ή απλώς τα στοιχεία μας που θα τα πουλήσει σε εταιρίες για targeted διαφήμιση, γίνεται κατανοητό ότι πρέπει να αυξήσουμε την προστασία των κινητών μας τηλεφώνων και των κινητών μας δεδομένων.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να γίνει κάτι τέτοιο.

Για την άμεση επαφή κάποιου με το κινητό σας τηλέφωνο:

-          Βάλτε κωδικό στο κινητό σας για να μπορεί κάποιος να μπει στην επιφάνεια εργασίας του. Και προσέξτε αυτός ο κωδικός να μην μοιάζει με κάποιον άλλον που έχετε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν

-          Βάλτε στο κινητό σας κάποια από τις πολλές εφαρμογές που υπάρχουν στα app stores, οι οποίες σας δείχνουν την τοποθεσία του κινητού σας σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας, το κλειδώνουν και επίσης κάποιες στέλνουν σήμα και στους φίλους σας για το που είστε ακριβώς

-          Δημιουργήστε αντίγραφα των δεδομένων σας σε κάποιο μέρος μακριά από το κινητό σας. Έτσι σε περίπτωση απώλειας του δεν χάνετε και τα δεδομένα σας. Και ακόμη κάποιες από αυτές τις εφαρμογές σας δίνουν την δυνατότητα να σβήσετε τα αρχεία σας αυτά από απομακρυσμένη τοποθεσία ώστε να τα ασφαλίσετε

Για την έμμεση επαφή κάποιου με το κινητό σας (μέσω κάποιου δικτύου wifi που δεν είναι ασφαλές ή μέσω εφαρμογών που κατεβάζουμε στο κινητό μας):

-          Διαβάζετε πάντα τους όρους χρήσης κάθε εφαρμογής που κατεβάζουμε ( ειδικά εάν δεν εμπιστευόμαστε απόλυτα αυτόν που την έχει φτιάξει)

-          Εγκαταστήστε ένα antivirus στο λειτουργικό σας πρόγραμμα για να σας προστατεύσει από ιούς

-          Μην ανοίγετε οποιοδήποτε link σας έρχεται σε facebook ή email γιατί είναι πολύ πιθανόν να είναι phishing, ειδικά εάν δεν γνωρίζετε τον αποστολέα.

Τέλος, πρέπει να γνωρίζουμε ότι ακόμη και να χάσουμε για οποιονδήποτε λόγο τα δεδομένα μας υπάρχει πάντα τρόπος να τα ανακτήσουμε. Τίποτα δεν χάνεται εάν ξέρουμε σε ποιους να απευθυνθούμε. 

by tags / 0 Comments

Share

Comments