«Άνθρωποι Φίδια» κάνουν κατάληψη στο διαδίκτυο. | Ανάκτηση Δεδομένων - Data RecoveryΑσφαλής Διαγραφή Αρχείων - Data Destruction - Safe Data Delete

«Άνθρωποι Φίδια» κάνουν κατάληψη στο διαδίκτυο.

Έχετε βαρεθεί και εσείς να διαβάζετε σε κάθε άρθρο που μιλάει για τους νέους την λέξη millennial; Τώρα, ένα πολύ δημοφιλές browser extension αντικαθιστά την λέξη millennial με τις λέξεις “snake people” δηλαδή “άνθρωποι φίδια”.

Το internet βομβαρδίζεται από πάντα με χιλιάδες φωτογραφίες από γάτες, σκυλιά, πουλιά και λοιπά κατοικίδια. Από φέτος αναλαμβάνουν δράση και τα φίδια.

Στους χιλιάδες χρήστες τους Internet που έχουν μέχρι σήμερα κατεβάσει και εγκαταστήσει μια επέκταση στην σελίδα περιήγησης τους  η οποία ονομάζεται “Millennials to Snake People”, αντικαθιστά άμεσα την λέξη Millennial με τις λέξεις Snake Person. Ο όρος Millennial χρησιμοποιείται για κάποιον άνθρωπο ο οποίος έχει γεννηθεί τις δεκαετίες 80 και 90. Το extension είναι ένα μικρής έκτασης λογισμικό το οποίο επεμβαίνει και τροποποιεί έναν Internet Browser, όπως για παράδειγμα το Mozilla ή το Google Chrome.

Αντίστοιχα λογισμικά – extensions που έχουν βγει παλιότερα αντικαθιστούν για παράδειγμα την φράση “Great Recession” που στα ελληνικά θα μπορούσε να αποδοθεί ως η “οικονομική κρίση” με την φράση “χαλεποί καιροί όπου βρέχει πέτρες” ή την φράση “Occupy Wall Street” με την φράση “Ο μεγάλος πόλεμος των πιθηκοφιδιών”

Ο 33 Έρικ Μπάλι ο οποίος βρίσκεται πίσω από τον σχεδιασμό αυτού του extension δηλώνει ότι το έφτιαξε αρχικά για να διασκεδάσει τον εαυτό του.

Φυσικά οι περισσότερες προεκτάσεις των browsers είναι χρήσιμα εργαλεία που βοηθάνε στην καλύτερη και πιο αποδοτική χρήση του διαδικτύου. Κάποιες από αυτές μπλοκάρουν τις ενοχλητικές διαφημίσεις, ελέγχουν για ορθογραφικά λάθη τα emails ή συγκρίνουν τιμές ίδιων προϊόντων σε διαφορετικά websites.

Αλλά όπως όλα τα πράγματα στο internet, πολλά extensions χρησιμεύουν στο να σπαταλούν το χρόνο των χρηστών για ψυχαγωγικούς σκοπούς. ‘Έτσι, γα παράδειγμα υπάρχει ένα extension το οποίο χρησιμοποιούν περίπου 120.000 χρήστες, το οποίο αλλάζει οποιαδήποτε φωτογραφία σε οποιοδήποτε site με μια φωτογραφία του ηθοποιού Nicolas Cage. Άλλες που αλλάζουν το φύλο στα γένη,  μετατρέποντας τη φράση “και όταν κάποιος πατάει εδώ” στην φράση “και όταν κάποια πατάει εδώ”.

Βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει και θα δείτε πως σχεδόν ότι και εάν σκεφτείτε μπορεί και να υπάρχει στο internet ήδη!

by tags / 0 Comments

Share

Comments