Οι παραβιάσεις ασφαλείας στον χώρο της Υγείας αναμένεται να αυξηθούν το 2015. | Ανάκτηση Δεδομένων - Data RecoveryΑσφαλής Διαγραφή Αρχείων - Data Destruction - Safe Data Delete

Οι παραβιάσεις ασφαλείας στον χώρο της Υγείας αναμένεται να αυξηθούν το 2015.

Σύμφωνα με την ετήσια αναφορά της εταιρίας Experian, οι οργανισμοί του χώρου της Υγείας είναι υπεύθυνοι για το 42% των σημαντικών παραβιάσεων ασφαλείας που καταγράφηκαν το 2014. “Περιμένουμε αυτόν τον αριθμό να συνεχίσει να αυξάνεται μέχρι ο συγκεκριμένος χώρος να βρει αποτελεσματικότερες λύσεις ώστε να βελτιώσει την στρατηγική ασφάλειας των δεδομένων του” δηλώνει ο Michael Bruemmer, αντιπρόεδρος της Εxperian, που δραστηριοποιείται στον χώρο της Ασφάλειας Δεδομένων.

Κατά την αναφορά “οι Oργανισμοί Yγείας αντιμετωπίζουν το δύσκολο έργο της διαχείρισης μεγάλου όγκου ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων αποθηκευμένων στα δίκτυά τους, ο οποίος λόγω της μεγάλης αξίας που έχει πολλές φορές γίνεται στόχος κυβερνοεπιθέσεων”. “Το πρόβλημα επιδεινώνεται από το γεγονός ότι πολλά μικρά ιατρεία και κλινικές δεν έχουν τις κατάλληλες υποδομές να διασφαλίσουν τα ιατρικά δεδομένα τους.

Αυτήν την εβδομάδα σύμφωνα με το περιοδικό Health IT Security καταγράφηκαν ιδιαίτερα σημαντικές παραβιάσεις στην Αμερική. Μία από αυτές τις περιπτώσεις αφορά το Indiana State Medical Association (ISMA) όπου εκλάπησαν δύο εφεδρικοί σκληροί δίσκοι που περιείχαν ιατρικά δεδομένα 39.000 ασθενών. Τα δεδομένα που διέρρευσαν περιλαμβάνουν αριθμούς ιατρικού μητρώου, ονόματα, διευθύνσεις, ημερομηνίες γέννησης και ιατρικά αποτελέσματα.

Τι μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε εσάς και τους ασθενείς σας ώς επιχείρηση ή οργανισμός υγείας; Υπάρχουν μερικά βήματα που ελαχιστοποιούν τους ενδεχόμενους κινδύνους:

-Κρυπτογραφήστε τα δεδομένα.

-Σιγουρευτείτε ότι έχετε εκπονήσει ένα αποτελεσματικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

-Χρησιμοποιείστε εφαρμογές που καταγράφουν την κίνηση του δικτύου σας και σας προειδοποιούν για ύποπτες δραστηριότητες.

-Πραγματοποιείστε Ασφαλή Διαγραφή Δεδομένων σε συσκευές (σκληρούς δίσκους, smarphone, ή άλλα αποθηκευτικά μέσα) που δε χρησιμοποιείτε πια.

-Εκπαιδεύστε το προσωπικό σας ώστε να γνωρίζει και να εφαρμόζει όλα τα μέτρα ασφαλείας που έχετε λάβει.

-Αλλάζετε κωδικούς πρόσβασης συστηματικά.

Σε περίπτωση που έχετε απορίες ή δε γνωρίζετε πως να εφαρμόσετε τα παραπάνω μέτρα, επικοινωνήστε με τους ειδικούς. Πρόκειται για μέτρα που απαιτούν πολύ λιγότερες θυσίες σε σχέση με το ενδεχόμενο κόστος που μπορεί να δημιουργήσει η έλλειψή τους.

by tags / 0 Comments

Share

Comments