Όταν η τεχνολογία υπερβάλλει και βλάπτει τα παιδιά μας | Ανάκτηση Δεδομένων - Data RecoveryΑσφαλής Διαγραφή Αρχείων - Data Destruction - Safe Data Delete

Όταν η τεχνολογία υπερβάλλει και βλάπτει τα παιδιά μας

  Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πόση ώρα από την καθημερινότητα μας σπαταλάμε στην οθόνη του κινητού μας τηλεφώνου; Έχετε ποτέ νιώσει την νοσταλγία για πραγματική επικοινωνία αναιρώντας την άποψή σας για τα chat των μέσων κοινωνικής δικτύωσης; Έχετε ποτέ σκεφτεί πως στο κοντινό μέλλον θα μπορείτε να ξεπαρκάρετε το αυτοκίνητο σας πατώντας ένα κουμπί στο αγαπημένο σας smartphone;

 

   ΝΑΙ λοιπόν τα smartphones έχουν κλέψει τις καρδιές μας καθώς πλέον μας δίνουν την δυνατότητα να κάνουμε ότι ακριβώς θέλουμε και σε έναν υπολογιστή γρήγορα, απλά και αποτελεσματικά !!! Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που αυτή η επαφή με ένα κινητό τηλέφωνο καταλήγει σε εθισμό; Όλοι μας πιστεύω έχουμε πιάσει τον εαυτό μας να κοιτά με τις ώρες ανούσιες ειδήσεις, να παρακολουθεί άσκοπα αναρτήσεις φίλων μας στο Facebook ή να παίζει με αυτούς σε εφαρμογές όπως το snapchat ή το tinder.

   Τα οφέλη και η χρησιμότητα των smartphones κάνουν σίγουρα πολύ πιο εύκολη και ευέλικτη τη ζωή μας. Όμως η άσκοπη  πολύωρη χρήση τους και η σχέση πάθους που σιγά σιγά οι άνθρωποι αναπτύσσουν μαζί τους, και κυρίως τα μικρά παιδιά από πολύ νεαρές ηλικίες (ξεκινάνε την μανιώδη χρήση τους από τα 8 τους χρόνια) είναι επικίνδυνο να οδηγήσουν σε εσωστρεφείς γενιές, αφοσιωμένες αποκλειστικά στο κινητό τους τηλέφωνο, απομονωμένες από το κοινωνικό σύνολο, αποκομμένες από τα κοινωνικά δρώμενα και άρα να κάνουν αυτά τα άτομα πιο επιρρεπή και πιο ευάλωτα στο ηλεκτρονικό έγκλημα το οποίο θεριεύει στις μέρες μας. Επίσης είναι πολύ σημαντικό ότι τα παιδιά είναι πλέον πλήρως εξοικειωμένα με τις εν λόγω έξυπνες συσκευές και έχουν εύκολα πρόσβαση στις βασικές λειτουργίες των smartphones και των tablets, κάτι που σίγουρα κρύβει μεγάλους κινδύνους και παγίδες για την ψυχική τους ηρεμία π.χ (φαινόμενα bulling, σεξουαλική παρενόχληση, θύματα πορνογραφίας κτλ)    

   Εν κατακλείδι θέλουμε τους δρόμους της γειτονιάς μας γεμάτους χαμόγελα και παιδικές φωνές.

Θέλουμε πραγματική επικοινωνία με τους συνανθρώπους, τους γείτονες, τους φίλους και τους συγγενείς. Ο εθισμός στα smartphones και λοιπές έξυπνες συσκευές απαιτεί από όλους μας ιδιαίτερη προσοχή. Αυτό που μπορούμε σίγουρα να κάνουμε για να προστατευτούμε και εμείς αλλά για να προστατεύσουμε κυρίως τα παιδιά μας είναι να χρησιμοποιήσουμε το πρόγραμμα SMART SECURITY της ESET. Προστατεύει τις συσκευές από κακόβουλο λογισμικό, επιτρέπει ή δεν επιτρέπει σελίδες και site ανάλογα με το περιεχόμενο τους και την ηλικία του χρήστη της συσκευής και βάζει όρια στην χρήση του διαδικτύου μην επιτρέποντας την άσκοπη και αλόγιστη χρήση του παραπάνω από έναν συγκεκριμένο αριθμό ωρών καθημερινά.

Υπάρχει λύση για κάθε ανάγκη. Τηλεφωνείστε μας και θα σας καθοδηγήσουμε.

Μιλήστε με κάποιον εξειδικευμένο συνεργάτη μας στο 2106897383

 

by tags / 0 Comments

Share

Comments