Προστατεύστε την κάρτα μνήμης σας από πιθανή απώλεια δεδομένων | Ανάκτηση Δεδομένων - Data RecoveryΑσφαλής Διαγραφή Αρχείων - Data Destruction - Safe Data Delete

Προστατεύστε την κάρτα μνήμης σας από πιθανή απώλεια δεδομένων

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε πώς να χειριστείτε καλύτερα τη μνήμη της κάμερας σας και άλλες συμβουλές για το πώς να προστατέψετε την κάρτα μνήμη σας από το να καταστραφεί ή να χαθεί.
 
Αν τα δεδομένα σας χαθούν από κατά λάθος διαγραφή ή κάνοντας φορμάτ στην κάρτα, υπάρχει δυνατότηα να επανακτήσετε τις φωτογραφίες σας;
 
Η απάντηση είναι ναι!
 
Ας ξεκινήσουμε από το να καταλάβουμε τί σημαίνει να κάνουμε φορμάτ στην κάρτα μνήμης. Αν θέλετε να μετακινήσετε αποθηκευμένες φωτογραφίες από την κάρτα μνήμης σας, αυτό μπορείτε να το κάνετε είτε διαγράφοντας τις φωτογραφίες είτε κάνοντας φορμάτ στην κάρτα. Χρησιμοποιώντας την επιλογή ‘διαγραφή’, μπορείτε να διαγράψετε τις επιλεγμένες εικόνες από την κάρτα σας. Όταν διαγράφετε μια κάρτα μνήμης, οι προστατευμένες εικόνες δεν μετακινούνται. Αλλά, αν κάνετε φορμάτ στην κάρτα μνήμης, όλα τα δεδομένα θα διαγραφούν και οι φάκελοι θα δημιουργηθούν ξανά στο σύστημα.
 
Τα πλεονεκτήματα του να κάνετε φορμάτ
 
Βοηθάει να διορθωθούν θέματα που μπορεί να έχει η κάρτα και βελτιώνει την απόδοσή της. Αν διαγράψετε εικόνες από την κάρτα, στην πραγματικότητα δεν διαγράφονται. Ουσιαστικά, αυτό σας επιτρέπει να γράψετε νέες εικόνες πάνω στις άλλες. Κάνοντας, όμως, φορμάτ, όλα τα δεδομένα εξαφανίζονται. Οπότε, αυτό βελτιώνει την απόδοση της κάρτας.
 
Πριν τη διαγραφή εικόνων από την κάρτα μνήμης σας, θα πρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας στο σύστημα ή σε εξωτερικές συσκευές. Από τη στιγμή που τα δεδομένα σας έχουν διαγραφεί, δεν θα μπορείτε να τα επανακτήσετε.                   
 
Συμβουλές για το πώς να χειρίζεστε την κάρτα μνήμης (Τί να κάνετε και τί όχι)
 
Να κάνετε τα παρακάτω:
 
Να κάνετε φορμάτ σε μια καινούρια κάρτα, όταν την χρησιμοποιείτε για πρώτη φορά.
Πριν χρησιμοποιήσετε την κάρτα SD ή SDHC, ξεκλειδώστε την προστασία κάρτας, που βρίσκεται στην πάνω αριστερή πλευρά της.
Το να χρησιμοποιείτε μικρές κάρτες αντί για μία μεγάλη είναι πιο συνετή επιλογή. 
Να κάνετε φορμάτ σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να διατηρείτε την καλή της απόδοση και να διορθώνονται τυχόν προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει.
Να κάνετε φορμάτ όταν η κάρτα βρίσκεται στην κάμερα, όχι στον υπολογιστή. Το φορμάτ στον υπολογιστή, μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα συμβατότητας ή να μειώσει την ταχύτητα επεξεργασίας των δεδομένων.
Να ελέγξετε τα χαρακτηριστικά της κάρτας: Ελέγξτε τη συμβατότητα της κάμερας και της κάρτας μνήμης προτού την αγοράσετε. Ακόμα, θα πρέπει να ελέγξετε τη μέγιστη χωρητικότητα κάρτας που δέχεται η κάμεράς σας, καθώς και τη συμβατότητα της κάρτας μνήμης με τη μονάδα ανάγνωσης της κάρτας.
Να αφαιρείτε την κάρτα μνήμης, αφού κλείνετε την κάμερά σας και να αποφεύγετε να αφαιρείτε την κάρτα μνήμης ή να κλείνετε την κάμερά σας, όταν μεταφέρετε αρχεία σε κάποια άλλη συσκευή.
Η μονάδα ανάγνωσης της κάρτας μνήμης θα πρέπει να είναι καλής ποιότητας και προτιμότερο είναι η κάρτα και η μονάδα ανάγνωσης να είναι του ίδιου κατασκευαστή.
Οι μπαταρίες της κάμερας θα πρέπει να είναι αρκετά φορτισμένες, όταν αποθηκεύετε ή μεταφέρετε αρχεία σε κάποιο άλλο σύστημα.
Όλες οι κάρτες μνήμης έχουν συγκεκριμένη διάρκεια ζωής. Όταν έρθει η ώρα να πετάξετε την κάρτα σας, καταστρέψετε την πρώτα.
 
Να μην κάνετε τα παρακάτω:
 
Μην χρησιμοποιείτε την κάρτα μνήμης σας σε διαφορετική κάμερα, γιατί μπορεί να έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και να καταστραφούν τα δεδομένα σας. Αν θέλετε να την χρησιμοποιήσετε σε μια νέα συσκευή, να κάνετε φορμάτ.
Μην διαγράφετε την κάρτα μνήμης από τον υπολογιστή. Χρησιμοποιήστε την κάμερά σας.
Μην συνεχίζετε να βγάζετε φωτογραφίες, όταν η κάρτα σας είναι σχεδόν γεμάτη. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στη κεφαλή της κάρτας.
Μην αφαιρείτε την κάρτα μνήμης κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αποθήκευσης των εικόνων. Αφήστε τη διαδικασία να τελειώσει, κλείστε την κάμερά σας και μετά αφαιρέστε την κάρτα μνήμης.
Μην κλείνετε την κάμερά σας όσο αποθηκεύονται φωτογραφίες.
Μην αφαιρείτε την κάρτα, όσο τα περιεχόμενά της είναι ακόμα ανοιχτά στον υπολογιστή.
Μην χρησιμοποιείτε φτηνές κάρτες μνήμης. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε καλής ποιότητας κάρτες, όπως SanDisk, Panasonic, Sony, Kingston, Lexar και Olympus.
 
Όλα τα παραπάνω, φροντίζουν ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος καταστροφής της κάρτας μνήμης σας. Αλλά αν και πάλι, κάτι συμβεί και χάσετε τα δεδομένα σας, μην πανικοβάλεστε. Αφαιρέστε την κάρτα μνήμης και απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό για την επανάκτηση των δεδομένων σας.
by tags / 0 Comments

Share

Comments