Σύστημα Ανάκτησης Δεδομένων: 7 tips για να κάνετε τη σωστή επιλογή! | Ανάκτηση Δεδομένων - Data RecoveryΑσφαλής Διαγραφή Αρχείων - Data Destruction - Safe Data Delete

Σύστημα Ανάκτησης Δεδομένων: 7 tips για να κάνετε τη σωστή επιλογή!

Από τότε που οι υπολογιστές μπήκαν στη ζωή μας και δίνουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουμε δεδομένα άλλαξε και η καθημερινή αλλά και επαγγελματική μας ζωή.

Γιατί? Η απάντηση είναι απλή αν σκεφτείτε για λίγο τί γινόταν παλιότερα. Βγάζαμε φωτογραφίες? Τις εμφανίζαμε και τις αποθηκεύαμε σε albums. Εταιρικά ή προσωπικά μας έγγραφα? Τα αποθηκεύαμε σε φακέλους και γεμίζαμε με στοίβες, που και χώρο έπιαναν και μας έπαιρνε και χρόνο να βρούμε το κάθε έγγραφο…

Ενώ τώρα με τους υπολογιστές, και χάρη και στην ανάπτυξη των smartphones και τablets, όλα άλλαξαν. Πλέον, η αποθήκευση των δεδομένων δεν πιάνει φυσικό χώρο, βρίσκουμε όποιο αρχείο θέλουμε άμεσα και, το κυριότερο, έχουμε τα αρχεία μαζί μας όποτε θέλουμε, όπου και αν βρισκόμαστε!

Μέχρι εδώ όλα είναι ωραία…σωστά? Τί γίνεται, όμως, όταν υπάρξει κάποια λάθος εντολή μας ή κάποιο τεχνικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να χαθούν τα δεδομένα μας? Είναι μία δύσκολη κατάσταση που συνεπάγεται και οικονομικό κόστος αλλά μας κοστίζει και ψυχολογικά, διότι είναι κρίμα να χάσετε, για παράδειγμα, τις φωτογραφίες με το αγαπημένο σας πρόσωπο από τις διακοπές σας.

Αν για εσάς, ατομικά, μία απώλεια των δεδομένων σας είναι επίπονη, φανταστείτε τί σημαίνει η διαγραφή των δεδομένων για μία εταιρία, όπου τα μεγέθη είναι πολλαπλάσια. Εκεί τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πραγματικά δύσκολα και τα κόστη εκτοξεύονται!

Όμως, δεν χρειάζεται να πάθετε για να μάθετε όπως λέει ο σοφός λαός. Αντ’ αυτού, πάρτε τα μέτρα σας και επιλέξτε ένα σύστημα backup αλλά και ανάκτησης δεδομένων που θα σας προφυλάξει από τις παραπάνω δυσάρεστες καταστάσεις.

Σκοπός του άρθρου μας αυτού είναι να σας δώσουμε 7 σύντομα και σημαντικά tips για να επιλέξετε σωστά το κατάλληλο σύστημα. Μην χάνουμε χρόνο, λοιπόν, και ας τα δούμε:

 

1.    Πρώτα από όλα να είστε σίγουροι ότι τόσο η τεχνολογία όσο και οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί η κάθε εταιρία είναι συμβατά με το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σας.

 

2.    Εξετάστε τι υπηρεσίες σας προσφέρει η κάθε εταιρία. Πολλές εταιρίες με προγράμματα ανάκτησης δεδομένων προσφέρουν, παράλληλα, και υπηρεσίες backup.

Οπότε, επιλέξτε σοφά την υπηρεσία που σας προσφέρει τα περισσότερα, ώστε να έχετε το μυαλό σας ήσυχο.

 

3.    Εξετάστε εάν η εταιρία που είναι υπεύθυνη για την ανάκτηση δεδομένων σας προσφέρει ως υπηρεσία την εκπαίδευση του προσωπικού σας ή και εσάς του ίδιου στο πως να προστατέψετε τα δεδομένα σας ή στο πως να κάνετε κάποια απλά αρχικά βήματα στη περίπτωση που χαθούν τα δεδομένα σας, μέχρι να αναλάβουν οι ίδιοι.

Ορισμένες εταιρίες, μερικές φορές, παρέχουν και πιστοποιήσεις. Είναι σημαντικές λεπτομέρειες που όμως κάνουν τη διαφορά.

 

4.    Ενημερωθείτε για τις μεθόδους που χρησιμοποιούν πάνω στην ανάκτηση δεδομένων, πχ optical ή magnetic συστήματα. Επιπλέον, να ρωτάτε την τεχνολογία που χρησιμοποιούν.

 

5.    Να ελέγχετε πάντα το κατά πόσο εξειδικευμένο είναι το προσωπικό της εταιρίας, όποτε είναι δυνατό αυτό φυσικά. Οι πιο καθιερωμένες φίρμες, πάντως, να ξέρετε ότι είναι κάτι παραπάνω από πρόθυμες να σας επιδείξουν τα δυνατά σημεία του προσωπικού τους.

 

6.    Εάν σας δίνεται η δυνατότητα, τότε μπορείτε να συζητήσετε με την εκάστοτε εταιρία και να μάθετε πληροφορίες σχετικά με τα ποσοστά επιτυχίας στην ανάκτηση δεδομένων αλλά και τις εγγυήσεις που σας παρέχουν.

Προσοχή εδώ:

Μία σοβαρή εταιρία δεν θα σας πει ποτέ ότι εγγυάται την ανάκτηση των δεδομένων σας σε ποσοστό 100%. Δεν θα είναι ειλικρινής.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι το να ανακτηθούν τα δεδομένα και αρχεία σας αποτελεί μία εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία που απαιτεί προσοχή και πάντα η κάθε εταιρία προσπαθεί να σας ικανοποιήσει στο μέγιστο βαθμό!

 

7.    Οι εταιρίες που σέβονται τον εαυτό τους δίνουν πληροφορίες σχετικά με τις επιτυχίες αλλά και τις αποτυχίες τους. Οπότε, πριν επικοινωνήσετε μαζί τους καλό είναι να κάνετε μία αναζήτηση στο Internet και να συλλέξετε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείτε.

 

Αυτά ήταν τα 6 + 1 tips που θα σας βοηθήσουν στην επιλογή του καλύτερου συστήματος, για την ανάγκη σας, backup και ανάκτησης δεδομένων. Στη περίπτωση που θέλετε να γλιτώσετε χρόνο, στη φάση της έρευνας και επιλογής, αλλά και εάν θέλετε μία πραγματικά κορυφαία λύση, τότε σας έχουμε την ακόλουθη πρόταση:

Η Tictac είναι Platinum Reseller μιας επαναστατικής τεχνολογίας, του Storagecraft Shadow Protect! Τί είναι όμως αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει?

Το Storagecraft δεν είναι απλά ένα πρόγραμμα για Backup… Είναι ένα πρόγραμμα προστασίας αρχείων το οποίο δίνει έμφαση στην εύκολη, γρήγορη και αποτελεσματική ανάκτηση των αρχείων και του συστήματος σας σε περίπτωση καταστροφής ή αλοίωσης των αρχείων σας. Η μεγάλη του διαφορά είναι οτι κάθε 15 λεπτά κρατάει τα κομμάτια του δίσκου σας ή των αρχείων σας που αλλάχτηκαν (δηλαδή τα sectors που αλλάχτηκαν). Αυτό  δίνει την πολύ ιδιαίτερη δυνατότητα να έχουμε ιστορικό των αρχείων και του συστήματος σας με διαφορετικές εκδόσεις. 

Στη περίπτωση που θέλετε να μάθετε περισσότερα γύρω από το πρόγραμμα αυτό μπορείτε απλά να κάνετε κλικ ΕΔΩ! Αλλιώς, μπορείτε να επισκεφθείτε και την επίσημη ιστοσελίδα: https://www.storagecraft.com/gr

Και μην ξεχνάτε: Έχετε μόνο μία ευκαιρία να επέμβετε στον δίσκο σας! Οπότε, καλύτερα να το αφήσετε στους ειδικούς. Όντας η πρώτη εταιρία ανάκτησης δεδομένων στην Ελλάδα, με 15 έτη εμπειρία, αλλά και με ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό πελατολόγιο είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να λύσουμε αποτελεσματικά όποιο πρόβλημα και αν σας προκύψει.

Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία ή πρόβλημα έχετε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας.

Εάν θέλετε να βοηθήσετε και άλλο κόσμο με τα tips αυτά, θα ήταν μεγάλη μας χαρά να κάνετε share το άρθρο μας. 

by tags / 0 Comments

Share