Τί είναι το Bitcoin; Τί είναι το Blockchain και τα κρυπτονομίσματα; | Ανάκτηση Δεδομένων - Data RecoveryΑσφαλής Διαγραφή Αρχείων - Data Destruction - Safe Data Delete

Τί είναι το Bitcoin; Τί είναι το Blockchain και τα κρυπτονομίσματα;

Γνωρίζετε τι είναι το Bitcoin; Αν δεν γνωρίζετε τι ειναι το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα, τότε στα παρακάτω βίντεο, ο συνεργάτης της TicTac Data Recovery, Μιχάλης Μίγγος, μας εξηγεί αναλυτικά τους ορισμούς και απαντάει σε συχνές ερωτήσεις.

Παρόλο που το Bitcoin, το Blockchain και τα κρυπτονομίσματα είναι μια σχετικά νέα τεχνολογία (ξεκίνησε το 2009 και απο το 2015 αρχίσει να έχει μαζική αποδοχή του κοινού), κανείς δεν γνωρίζει ποιό είναι το μέλλον τους. Οι απόψεις διχάζονται. Κάποιοι οικονομολόγοι μιλάνε για μια μοντέρνα φούσκα, η οποία θα σκάσει και κάποιοι άλλοι "ειδικοί"  θεωρούν οτι πρόκειται για μια νέα οικονομική και τεχνολογική επανάσταση.

Οι Απόψεις για τα κρυπτονομίσματα και το Bitcoin διίστανται 

  • Κάποιοι οικονομολόγοι, εκπρόσωποι του τραπεζικού συστήματος, εκπρόσωποι κυβερνήσεων και οικονομολόγοι, θεωρούν πως ο χώρος των κρυπτονομισμάτων είναι μια "φούσκα" που θα σκάσει και πάρα πολύς κόσμος θα χάσει τα χρήματα που έχει επενδύσει
  • Κάποιοι άλλοι "ειδικοί" στο χώρο, μιλάνε για μια επανάσταση που θα ανατρέψει το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Θα μπορούμε να στέλνουμε χρήματα ανώνυμα, ταχύτητατα, με ασφάλεια και με σχεδόν μηδαμινά κόστη σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και θα υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στον κόσμο του χρήματος.

Ποιά είναι η δική μας άποψη;

Παρακολουθούμε το χώρο των κρυπτονομισμάτων στενά και έχουμε δεί κυρίως απο την "κακή" τους πλευρά τα κρυπτονομίσματα. Συναντάμε συχνά υποθέσεις Ransomware (ιοί υπολογιστών που κρυπτογραφούν τα αρχεία ενός υπολογιστή και ζητάνε λίτρα σε Bitcoin για την αποκρυπτογράφηση των αρχείων). Αν κάποιος αποφασίσει να πληρώσει τα λίτρα, πρέπει να μετατρέψει χρήματα σε Bitcoin και να τα στείλει σε μια ανώνυμη διεύθυνση. Άρα έχουμε δεί οτι το Bitcoin λόγω της σχετικής ανωνυμίας που προσφέρει, επιτρέπει σε ανθρώπους να εκβιάζουν ανώνυμα και να κάνουν παράνομες ενέργειες.

Φυσικά έχουμε παρακολουθήσει και τις τεράστιες εξελίξεις στο χώρο των κρυπτονομισμάτων καθώς και την εκπληκτικά ανοδική τους πορεία όλο αυτό το διάστημα, αλλά και τις καινοτομίες που φέρνει η τεχνολογία του Blockchain.

Πιστεύουμε ανεπιφύλακτα οτι το Blockchain είναι μια τεχνολογία που ήρθε για να μείνει.

Η τεχνολογία του Blockchain μας επιτρέπει μέσω του Internet, να κάνουμε συναλλαγές, να επικυρώνουμε συμβόλαια (πώληση μετοχικού κεφαλαίου, απόδοση μεριδίων, συμφωνίες, μεταβιβάσεις ιδιοκτησίας κλπ) και να υπάρχει μια αδιαμφησβήτητη απόδειξη καταγραφής μιας συναλλαγής, χωρίς την παρουσία τρίτου μεσάζοντα. Δηλαδή ο μεσάζων είναι το Blockchain και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Ακόμα και αν δεν είναι το Bitcoin ή οποιοδήποτε άλλο κρυπτονόμισμα, με την τεχνολογία του Blockchain έχουμε αντικαταστήσει τον τρίτο μεσάζοντα (π.χ. τράπεζα, κράτος, δικηγόρο, συμβολαιογράφο ή οποιαδήποτε άλλη αρχή) με μαθηματικούς και κρυπτογραφικούς υπολογισμούς, που γίνονται απο υπολογιστές. Αυτή είναι μια επαναστατική τεχνολογία που θα ανατρέψει πολλά συστήματα και θα επηρεάσει όλους τους κλάδους.

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε οτι η απάντηση δεν μπορεί να δοθεί. Όμως θεωρούμε οτι ο καθένας μας πρέπει να κάνει την κατάλληλη έρευνα και να ενημερωθεί, ώστε να πάρει τις δικές του αποφάσεις.

Ο χώρος των κρυπτονομισμάτων και του Bitcoin είναι ένας χώρος που ακόμα και αν έχουν περάσει τόσα χρόνια, είναι ακόμα ένας νέος χώρος με ανεξερεύνητες πτυχές. Η άποψη μας είναι οτι βρισκόμαστε ακόμα σε πολύ αρχικά στάδια.

Για το λόγο αυτό σας παραθέτουμε τα παρακάτω βίντεο ώστε να ξεκινήσετε να ερευνάτε το χώρο και να αποφασίσετε.

Τί είναι το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα

Παρακάτω θα βρείτε δυο αναλυτικά βίντεο σχετικά με τους ορισμούς για το τι είναι το Bitcoin, τα κρυπτονομίσματα, πώς λειτουργεί ο χώρος αυτός, καθώς και απαντήσεις για τις πιο συχνές απορίες που υπάρχουν.


by tags / 0 Comments

Share

Comments