Ενδεικτικός Τιμοκατάλογος Ανάκτησης Δεδομένων | Ανάκτηση Δεδομένων - Data RecoveryΑσφαλής Διαγραφή Αρχείων - Data Destruction - Safe Data Delete

Ενδεικτικός Τιμοκατάλογος Ανάκτησης Δεδομένων

Κόστος ανάκτησης δεδομένων - kostos anaktisis dedomenon

H TicTac Data Recovery είναι η πρώτη εταιρία ανάκτησης δεδομένων στην Ελλάδα, και η μοναδική στο χώρο που διαθέτει ISO9001 και ISO27001. Ασχολούμαστε μόνο με την ανάκτηση αρχείων απο το 1999, με ξεκάθαρη σταθερή τιμολογιακή πολιτική χωρίς κρυφές χρεώσεις. Προηγείται πάντα η διαδικασία της διάγνωσης για να έχετε ξεκάθαρη εικόνα του τι θα πληρώσετε για την ανάκτηση των αρχείων σας, και η δέσμευση μας είναι οτι η τιμή που θα λάβετε μετά τη διάγνωση δεν πρόκειται να αλλάξει στην πορεία.

Οι παρακάτω τιμές ανάκτησης δεδομένων είναι ενδεικτικές, ώστε να γνωρίζετε κατ' εκτίμηση το κόστος της ανάκτησης δεδομένων και όχι ακριβώς την τελική τιμή, καθώς αυτή καθορίζεται μετά την διάγνωση της κατάστασης του αποθηκευτικού μέσου. Δυστυχώς δεν μπορούμε να σεσμευτούμε στην τιμή, εάν πρώτα δεν γίνει ελέγξει ένας μηχανικός μας το μέσον σας, ούτως ώστε να εκτιμηθεί το κόστος των ανταλλακτικών και των εμπλεκόμενων εργατοωρών.

Αν δεν καταλαβαίνετε τους τεχνικούς όρους επικοινωνήστε μαζί μας για να σας δώσουμε τηλεφωνικά μια εκτίμηση τιμής.

 

Κόστος Διάγνωσης


Το κόστος διάγνωσης αφορά την έκδοση τεχνικής αναφοράς για την κατάσταση του αποθηκευτικού μέσου, εντός του συμφωνηθέντος χρονικού διαστήματος. Κατα τη διάγνωση πραγματοποιείται ένας ολοκληρωμένος έλεγχος στο αποθηκευτικό μέσον, όπου εξετάζονται αναλυτικά τα ηλεκτρονικά και μηχανικά του μέρη. Μαζί με τη διάγνωση παραδίδεται και στον πελάτη ηλεκτρονικά μια γραπτή προσφορά της εταιρίας για την ανάκτηση δεδομένων του δίσκου.

Στην προσφορά περιλαμβάνονται αναλυτικά τα ανταλλακτικά και η εργασία ώστε ο πελάτης να αναλάβει (εφ' όσον το επιθυμεί) την προμήθεια ανταλλακτικών με δική του πρωτοβουλία. Σε περίπτωση που δεν απαιτούνται ανταλλακτικά ή τα ανταλλακτικά υπάρχουν στο εργαστήριο μας μετά τη διαδικασία της διάγνωσης ο πελάτης μπορεί να έχει και λίστα των ανακτήσιμων αρχείων.

Normal Priority Diagnosis Διάγνωση εντός 3 εργάσιμων ημερών 60€
Express Priority Diagnosis Διάγνωση εντός 24 ωρών 300€

 

Πόσο κοστίζει η ανάκτηση δεδομένων;


Το κόστος της υπηρεσίας ανάκτησης δεδομένων συνήθως είναι:

 • Για σκληρούς δίσκους μεταξύ 150€ - 800€ και ο χρόνος που απαιτείται για μια τυπική υπόθεση είναι απο 5 εργάσιμες ημέρες έως και αρκετές εβδομάδες, αναλόγως τη σοβαρότητα της βλάβης.
 • Για Flash USB Drives μεταξύ 150 - 1000€ και ο χρόνος που απαιτείται για μια τυπική υπόθεση είναι απο 5 εργάσιμες ημέρες έως και αρκετές εβδομάδες, αναλόγως τη σοβαρότητα της βλάβης.
 • Για Κινητά τηλέφωνα/Smartphones μεταξύ 150-400€ και ο χρόνος που απαιτείται για μια τυπική υπόθεση είναι απο 5 εργάσιμες ημέρες έως και αρκετές εβδομάδες, αναλόγως τη σοβαρότητα της βλάβης.
 • Για SSD δίσκους απο 500€ - 2500€ και ο χρόνος που απαιτείται για μια τυπική υπόθεση είναι απο 15 εργάσιμες ημέρες έως και αρκετούς μήνες, αναλόγως τη σοβαρότητα της βλάβης.
 • Για Raid συστήματα υπολογίζεται περίπου 500€-1000€ ανα δίσκο που περιλαμβανεται στο RAID

Για εταιρίες ή ιδιώτες όπου τα δεδομένα είναι κρίσιμης σημασίας να παραδοθούν κατα προτεραιότητα, υπάρχει η υπηρεσία της Express Ανάκτησης Δεδομένων η οποία επιβαρύνει αισθητά το κόστος αλλά στην υπόθεση σας ανατίθεται ένας μηχανικός μας ο οποίος εργάζεται κατ' αποκλειστικότητα 24/7 μέχρι το πέρας της διαδικασίας διάγνωσης ή αν διατίθενται ανταλλακτικά, μέχρι το πέρας της ανάκτησης. 

 

Προσοχή :

 • Δεν ξεκινά κανένας διαγνωστικός έλεγχος αν πριν δεν έχει καταβληθεί το κόστος διαγνωστικού ελέγχου.
 • Το κόστος διάγνωστικού ελέγχου συμψηφίζεται με το τελικό ποσό της αποπληρωμής μόνο σε πελάτες που θα ολοκληρώσουν τη διαδικασία της ανάκτησης. Στο κόστος διάγνωσης συμπεριλαμβάνεται η μεταφορά του δίσκου σας απο το χώρο σας στο εργαστήριο μας, τον έλεγχο του δίσκου απο εξειδικευμένο μηχανικό ανάκτησης δεδομένων και την παράδοση του διαγνωστικού ελέγχου & της οικονομικής προσφοράς. 
 • Στις περιπτώσεις Express οι τιμές μπορεί να είναι πολλαπλάσιες απο τις ενδεικτικές, καθώς για την ταχύτερη αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων των αποθηκευτικών μέσων, ενδέχεται να υπάρξει παραγγελία πολλαπλών ανταλλακτικών απο ανεξάρτητες πηγές του εξωτερικού, με express παράδοση courrier αλλά και εμπλοκή έξτρα βάρδιας προσωπικού που θα εργάζεται στην περίπτωση σας 24ώρες το 24ωρο, ανεξάρτητως αργιών και ωραρίου εργασίας της εταιρίας.
 • Οι παραπάνω τιμές είναι ενδεικτικές και δεν αποτελούν δέσμευση της εταιρίας. Δέσμευση αποτελεί η προσφορά που λαμβάνει ο πελάτης μετά την εξέταση του αποθηκευτικού μέσου. Υπάρχει περίπτωση η τιμή που θα λάβετε κατόπιν της διάγνωσης να διαφέρει αρκετά απο τις προαναφερόμενες τιμές, εφ' όσον απαιτείται περεταίρω εργασία απο τους μηχανικούς μας, για την ανάκτηση των δεδομένων σας.
 • Οι τιμές έχουν προσδιοριστεί με δεδομένο οτι το filesystem είναι NTFS/FAT. Σε περίπτωση που έχουμε άλλο filesystem ή λειτουργικό σύστημα οι τιμές μπορεί να είναι επιβαρυμένες αισθητά καθώς αυξάνεται η πολυπλοκότητα της ανάλυσης σε περίπτωση που υπάρχουν μη ανακτημένα sectors του δίσκου.
 • Το κόστος της διάγνωσης στον πρώτο πίνακα δεν επιστρέφεται στον πελάτη, έαν δεν προχωρήσει σε ανάκτηση.
 • Σε περιπτώσεις SSD, Raid Συστήματος, Micro SD οι τιμές είναι αρκετά υψηλότερες.
 • Υπάρχει επιβάρυνση στην τιμή σε περίπτωση αλλοίωσης της εγγύησης του μέσου με οποιοδήποτε επεμβατικό τρόπο (αλλαγή pcb, άνοιγμα κλπ).
 • Οι τιμές επιβαρύνονται αισθητά σε περίπτωση express ανάκτησης και επηρεάζονται αναλόγως το χρονικό περιθώριο παράδοσης.

Μπερδευτήκατε ; Επικοινώνηστε μαζί μας...