Το StorageCraft μπορεί να σώσει τα δεδομένα σου! | Ανάκτηση Δεδομένων - Data RecoveryΑσφαλής Διαγραφή Αρχείων - Data Destruction - Safe Data Delete

Το StorageCraft μπορεί να σώσει τα δεδομένα σου!

Η ιστορία που ακολουθεί είναι πραγματική και αποδεικνύει πόσο εύκολο είναι να χάσει κάποιος ιδιώτης ή εταιρία τα δεδομένα του και πως η χρήση του StorageCraft μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις, όπως η ακόλουθη...

Ήρωας αυτής της ιστορίας (και είμαστε σίγουροι ότι κανείς μας δεν θα ήθελε να είναι στη θέση του) είναι ένας ιδιοκτήτης εταιρίας φιλοξενίας ιστοσελίδων, με το όνομα Marco Marsala.

Η εταιρία του ήταν υπεύθυνη για το Hosting διαφόρων websites και η λανθασμένη του ενέργεια οδήγησε στη διαγραφή κάθε αρχείου που βρισκόταν στους servers και αφορούσε σε αυτά τα sites.

Σκοπός μας δεν είναι να σας κουράσουμε με πολλές τεχνικές λεπτομέρειες αλλά ας δούμε τι έγινε συνοπτικά. Ο κύριος Marsala έτρεξε μία εντολή σε Linux περιβάλλον με την ονομασία “rm-rf”, κατά τη διάρκεια διαφόρων εργασιών συντήρησης στους διακομιστές της επιχείρησής του.

Η εντολή “rm” αναφέρεται στη διαγραφή και η εντολή “rf” αναγκάζει το Linux να αφαιρέσει τα πάντα, όλα τα αρχεία ακόμα και αυτά αν είναι ανοιχτά και χρησιμοποιούνται και, παράλληλα, δεν επιτρέπει να εμφανιστούν τα συνήθη μηνύματα που προειδοποιούν το χρήστη για ενέργεια που πιθανώς λανθασμένα θα εκτελέσει. 

Η εντολή αυτή δεν πρόκειται να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα εάν περιοριστεί σε ορισμένο directory από την αρχή. Το λάθος του χρήστη ήταν ότι δεν δήλωσε κάποιο συκεκριμένο directory, με συνέπεια αυτό που ακολούθησε να είναι καταστροφικό.

Δεν έφτανε, όμως, μόνο αυτό...Μέσα στην ατυχία του, υπήρχε και ένα bug με αποτέλεσμα να μην του εμφανιστεί ποτέ η επιλογή να δηλώσει από ποιο directory θα γινόταν η αφαίρεση των δεδομένων.

Μέχρι αυτό το σημείο ίσως, πολύ σωστά, έχετε σκεφτεί ότι δεν θα υπήρξε κάποιο σοβαρό πρόβλημα, καθώς ο χρήστης της ιστορίας μας θα είχε κρατήσει κάποιο backup. Η απάντηση είναι αρνητική. Έσβησε όλα τα αρχεία που είχε κρατήσει backup. Πώς? Πολύ απλά, είχε κρατήσει backup offsite αλλά είχε συνδεδεμένα τα drives στον υπολογιστή για πιο γρήγορη πρόσβαση. Συνεπώς, η εντολή που δόθηκε διέγραψε και από εκεί όλα τα αντίγραφα.

Η ζημιά που προκλήθηκε δεν κατέστρεψε μόνο την εταιρία του κυρίου Marsala αλλά είχε σοβαρότατες συνέπειες και για τους πελάτες του. Η εταιρία του ήταν υπεύθυνη για τη φιλοξενία 1.500 ιστοσελίδων, οι οποίες διαγράφηκαν με την εντολή που δόθηκε! Συνεπώς, ελπίζουμε να έχουν κρατήσει δικά τους backup, ώστε να δημιουργήσουν οι εταιρίες τα sites τους ξανά και να απευθυνθούν, εν συνεχεία, σε άλλο πάροχο φιλοξενίας (hosting).

Και όμως, όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, και εσείς δεν θα μαθαίνατε αυτή την ιστορία, εάν ό ήρωας της υπόθεσης αυτής είχε στη κατοχή του τη καλύτερη λύση Backup που ακούει στο όνομα StorageCraft ShadowProtect!

storagecraft-shadowprotect-tictac

Το Storagecraft δεν είναι απλά ένα ακόμη πρόγραμμα για Backup… Είναι ένα πρόγραμμα προστασίας αρχείων, το οποίο δίνει έμφαση στην εύκολη, γρήγορη και αποτελεσματική ανάκτηση των αρχείων και του συστήματος σας σε περίπτωση καταστροφής ή αλλοίωσης των αρχείων σας. Η μεγάλη του διαφορά είναι οτι κάθε 15 λεπτά κρατάει τα κομμάτια του δίσκου σας ή των αρχείων σας που αλλάχτηκαν (δηλαδή τα sectors που αλλάχτηκαν).

Το StorageCraft είναι ιδανική λύση για:

·      Μεγάλους Οργανισμούς με πολύτιμα δεδομένα

·      Μικρομεσαίες επιχειρήσεις

·      Ιδιώτες που έχουν στη κατοχή τους πολύτιμα δεδομένα

Ως TicTac, είμαστε Golden Reseller του προγράμματος αυτού και από το 2001 έχουμε καταφέρει να αντιμετωπίσουμε επιτυχώς πάνω από 5.000 υποθέσεις πελατών μας που είχαν υποστεί μερική ή ολική καταστροφή των αρχείων και δεδομένων τους.

Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας να σας βοηθήσουμε γιατί όταν υπάρξει ανάγκη να επέμβετε στο δίσκο σας έχετε μόνο 1 ευκαιρία να ανακτήσετε τα δεδομένα σας. Η εμπειρία μας 15 ετών και το εξειδικευμένο προσωπικό μας είναι ικανά να σας δώσουν το καλύτερο αποτέλεσμα...δηλαδή τη διάσωση των πολύτιμων δεδομένων σας! Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι ένα κλικ εδώ!

Ελπίζουμε να βρήκατε αυτό το άρθρο ενδιαφέρον και να μην χρειαστεί να ακούσουμε από εσάς μία αντίστοιχη ιστορία, αφού σας έχουμε παρουσιάσει τη καλύτερη δυνατή λύση για τη προστασία των δεδομένων και αρχείων σας.

by tags / 0 Comments

Share