Βλάβη στο κινητό σου τηλέφωνο? Ανακτούμε αποτελεσματικά τα δεδομένα σου! | Ανάκτηση Δεδομένων - Data RecoveryΑσφαλής Διαγραφή Αρχείων - Data Destruction - Safe Data Delete

Βλάβη στο κινητό σου τηλέφωνο? Ανακτούμε αποτελεσματικά τα δεδομένα σου!

Ας αναρωτηθούμε μια στιγμή ποιο είναι αυτό που είναι μονίμως πάνω μας και χωρίς αυτό νιώθουμε ανασφάλεια και ότι είμαστε αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο... Ναι σωστά μαντέψατε, είναι το κινητό τηλέφωνο!

Ειδικά τα τελευταία χρόνια, που η ανάπτυξη στο τομέα της κινητής τηλεφωνίας έχει κάνει τεράστια άλματα, έχουν εμφανιστεί τα λεγόμενα smartphones και αυτό ήταν…πλέον όλοι είμαστε συνδεδεμένοι με τον υπόλοιπο κόσμο μέσα από αυτές τις μικρές συσκευές.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι για πολύ κόσμο το κινητό τηλέφωνο είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα, καθώς μέσα σε αυτό μπορεί και αποθηκεύει ό,τι αφορά στην καθημερινή του ζωή. Σκεφτείτε για μερικά δευτερόλεπτα τι βρίσκεται μέσα στη συσκευή σας και θα καταλάβετε πόση αξία έχει για εσάς ένα smartphone.

Από μηνύματα, φωτογραφίες, video, μουσική μέχρι επαγγελματικά αρχεία, παρουσιάσεις και εφαρμογές…όλα είναι καταγεγραμμένα στη συσκευή που βρίσκεται στη τσέπη σας. Από τη μία αυτό είναι καλό αλλά από την άλλη υπάρχει και το ενδεχόμενο ατυχήματος ή πιθανής βλάβης του κινητού σας τηλεφώνου με αποτέλεσμα να χάσετε όλα τα δεδομένα σας.

Αν σας έλουσε κρύος ιδρώτας στη σκέψη και μόνο του να γίνει κάτι και να χάσετε τα πολύτιμα δεδομένα τότε:

-       Πάρτε μία βαθιά αναπνοή,

-       Χαλαρώστε και

-       Εμείς, στην TicTac, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε στην επιτυχή ανάκτηση των δεδομένων σας.

 

Ανάκτηση Δεδομένων από συσκευές με Android ή iOS

Αυτή τη στιγμή το Android είναι το πιο διαδεδομένο λειτουργικό σύστημα, καθώς οι περισσότερες εταιρίες κατασκευής smartphones το εγκαθιστούν στις συσκευές τους.

Είναι βασισμένο στο Linux και η όλη διαδικασία ανάκτησης των δεδομένων απαιτεί ιδιαίτερα λεπτό χειρισμό και συγκεκριμένο πρωτόκολλο κινήσεων, το οποίο αν δεν τηρηθεί τα δεδομένα χάνονται για πάντα.

Από την άλλη πλευρά, είμαστε σίγουροι ότι οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε τα κινητά τηλέφωνα με το μισοφαγωμένο μηλαράκι στο πίσω μέρος τους. Ναι, σωστά καταλάβατε, μιλάμε για τα iPhones της εταιρίας – κολοσσού Apple.

Τα τηλέφωνα αυτά τρέχουν ένα ιδιαίτερο λογισμικό, το οποίο χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι είναι αρκετά «κλειστό», σε αντίθεση με το Android. Παραλαμβάνουμε με αρκετή συχνότητα iPhones με Jailbreak ή κανονικά τα οποία είναι είτε δυσλειτουργικά είτε έχουν διαγραφεί αρχεία κατα λάθος από αυτά. Στις περισσότερες περιπτώσεις η ανάκτηση δεδομένων απο iPhone μπορεί να είναι εφικτή και με καλό ποσοστό.

 

Ανάκτηση Φωτογραφιών

Λένε ότι μία εικόνα είναι χίλιες λέξεις και εμείς συμφωνούμε και επαυξάνουμε. Πλέον, τα smartphones έχουν κάμερες με τρομερές δυνατότητες που μας επιτρέπουν να αιχμαλωτίζουμε τις αγαπημένες μας στιγμές, όπου και να είμαστε, χωρίς να είμαστε υποχρεωμένοι να κουβαλάμε μαζί μας φωτογραφική μηχανή.

Αποτέλεσμα? Στο τηλέφωνο βρίσκονται αποθηκευμένες εκατοντάδες φωτογραφίες με αγαπημένες μας στιγμές και αυτά τα δεδομένα είναι ανεκτίμητης αξίας για τον καθένα μας.

Αρκετοί χρήστες έχουν μεγάλη μνήμη στα κινητά τους τηλέφωνα με αποτέλεσμα να μην έχουν την ανάγκη να μεταφέρουν τις εικόνες στον υπολογιστή τους ή σε κάποιο CD/DVD. Έτσι συνήθως όταν συμβαίνει μια ακούσια διαγραφή φωτογραφιών σε ένα κινητό τηλέφωνο, οι απώλειες είναι σημαντικές. Επίσης, έχουμε τη δυνατότητα να πετύχουμε ανάκτηση φωτογραφιών απο κινητό τηλέφωνο υποστηρίζοντας πάρα πολλές συσκευές.

Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα ανάκτησης δεδομένων από την εσωτερική μνήμη του τηλεφώνου, πράγμα που απαιτεί όμως πολύ εξειδικευμένο εξοπλισμό.

 

Έρευνα σε κινητά τηλέφωνα και Ανάκτηση Δεδομένων

Τα σημερινά smartphones έχουν τη δυνατότητα καταγραφής πάρα πολλών στοιχείων της καθημερινής δραστηριότητας του χρήστη. Ώς εκ τούτου, η έρευνα κινητών τηλεφώνων μπορεί να εξάγει σημαντικά συμπεράσματα και να ανακτήσει μία σειρά δεδομένων όπως:

•  Διεγραμμένες Επαφές (Contacts)

•  Διεγραμμένα Μηνύματα (Σβησμένα SMS)

•  Σβησμένο ιστορικό ενεργειών

•  Διεγραμμένες φωτογραφίες

•  Τοποθεσίες GPS που συνδέθηκε το κινητό

•  Wifi Δίκτυα στα οποία συνδέθηκε το smartphone

•  Μηνύματα απο την κάρτα SIM

•  Σβησμένα αρχεία απο την εξωτερική κάρτα του κινητού

•  Σβησμένα αρχεία απο την εσωτερική μνήμη του κινητού

•  Πλήρες ιστορικό χρήσης του κινητού

•  Αρχεία Video

•  Αρχεία ηχητικά

•  Ανάλυση του Viber

•  Ανάλυση του Skype

•  Ιστορικό επισκέψεων σε ιστοσελίδες

Όπως καταλαβαίνετε, έχουμε τη δυνατότητα και τη τεχνογνωσία να ανακτήσουμε πληθώρα δεδομένων και με αυτό τον τρόπο θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι κανένα πολύτιμο δεδομένο σας δεν θα χαθεί οριστικά.

Στην TicTac Data Recovery διαθέτουμε εμπειρία 15 ετών στην ανάκτηση των δεδομένων και η τεχνογνωσία που διαθέτουμε μας έχει φέρει στη πρώτη θέση της προτίμησης από πληθώρα πελατών και ιδιαίτερα μεγάλων εταιριών και οργανισμών. Ενδεικτικά μπορείτε τους δείτε ΕΔΩ.

Δεν ασχολούμαστε όμως με την ανάκτηση δεδομένων από κινητά τηλέφωνα. Είμαστε σε θέση να επαναφέρουμε δεδομένα και από άλλες συσκευές όπως:

-       Στικάκι USB Flash

-       Σκληρό Δίσκο

-       SSD Δίσκο

Αυτό που θέλουμε είναι να απολαμβάνετε στο μέγιστο τη χρήση του κινητού σας τηλεφώνου, χωρίς να ανησυχείτε για την τύχη των δεδομένων σας. Μιλήστε άφοβα, τραβήξτε όσες φωτογραφίες και videos θέλετε γιατί, ό,τι και αν συμβεί, ξέρετε ότι το έμπειρο τεχνικό μας τμήμα θα είναι στο πλευρό σας!

Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε, σε περίπτωση ατυχήματος ή βλάβης, είναι να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Μέχρι τότε μπορείτε να μαθαίνετε και άλλα χρήσιμες πληροφορίες γύρω από την ανάκτηση δεδομένων διαβάζοντας τα υπόλοιπα άρθρα μας ΕΔΩ. Εάν σας αρέσουν και τα βρίσκετε ενδιαφέροντα και χρήσιμα, θα ήταν μεγάλη μας χαρά να τα κοινοποιείτε ώστε να βοηθάτε και τους φίλους και γνωστούς σας.

by tags / 0 Comments

Share